NE CENI GA DOVOLjNO: Smešno bi bilo da Buvač preuzme Arsenal!

Bivši fudbaler Deni Marfi kaže da bi Arsenal izgledao smešno kada bi na mesto šefa stručnog štaba postavio nekog neiskusnog kao što je Željko Buvač.

Buvač, rodom iz Republike Srpske, spominje se kao glavni kandidat da na klupi ‘Tobdžija’ zameni legendarnog Arsena Vengera.

Buvač je svoju karijeru proveo kao asistent Jirgena Klopa, prvo u Dortmundu pa onda i u Liverpulu, a zbog ličnih razloga nije putovao u Rim na revanš meč polufinala Lige šampiona, koji je Liverpul izgubio 4:2.

„Meni bi bilo neverovatno da klub kao što je Arsenal zaposli nekoga ko apsolutni nikada nije vodio neki tim. Mislim da bi to bilo smešno. Nije bitno koliko je on inteligentan ili šta je uradio, jer je to sve uradio kao broj dva, a to nije ni blizu ono što bi morao da radi kao broj jedan“, rekao je Marfi.

Marfi ne sumnja u sposobnost i inteligenciju Buvača, ali misli da vođstvo jedino velikog kluba kao što je Arsenal donosi ogroman pritisak.

„Samo zato što nikad niste bili broj jedan ne znači da nećete uspeti, postoje izuzeci, ali mi ne pričamo o nekoj ekipi iz Čempionšipa ili treće lige, već o fudbalskom klubu Arsenal, klubu koji želi ponovo da se takmiči za one najveće trofeje“, zaključio je Marfi.

B92

Be the first to comment on "NE CENI GA DOVOLjNO: Smešno bi bilo da Buvač preuzme Arsenal!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*