ČOVIĆ: Kalemegdan je pokrenuo srpsku i jugoslovensku košarku, hvala Bartomeuu!

Evroliga je u sklopu najave završnog turnira elitnog takmičenja u Beogradu odlučila da renovira čuvene košarkaške terene na Malom Kalemegdanu.

Pored igrališta Crvene zvezde i Partizana renovirane su i tribine, kao vid zaostavštine Evrolige našem glavnom gradu – imajući u vidu da je baš na tim terenima košarka počela da se razvija u našoj zemlji.

„Nama je velika čast ovaj današnji dan, odnosno renoviranje ovih terena jer oni predstavljaju istoriju srpske i jugoslovenske košarke. Ovde je sve pokrenuto, zahvaljujući patrijarsima te košarke – gospodinu Nebojši Popoviću, Aleksandru Nikoliću, Raši Šaperu i Bori Stankoviću“, rekao je Čović.

Okršaji četiri najbolje ekipe Starog kontinenta biće održani od 18. do 20. maja u Beogradskoj areni, branilac titule Fenerbahče igraće protiv Žalgirisa, dok će moskosvski CSKA na megdan madridskom Realu.

„Negde ovde su njih četvorica rekli da ćemo biti prvaci sveta, i bili smo prvaci sveta. Naša košarka je neizbrisivo urezana u evropsku i svetsku košarku“, dodao je prvi čovek Crvene zvezde i onda se dotakao uloge svog kluba u kompletnom projektu.

„Što se tiče Crvene zvezde, naša misija je zapravo ispunjena time da je Evroliga došla sa svojim završim turnirom u Beograd, da se fan zona nalazi na ovim prekrasnim terenima i Zvezde i Partizana. Sve ovo bio je naš cilj, dok sada predstavlja podstrek za kompletan naš dalji rad. Zahvaljujemo se gradu Beogradu, vladi Republike Srbije, predsedniku Srbije i, naravno, gospodinu Đodiju Bartomeuu, kao i kompletnom menadžmentu takmičenja. Pokazali smo da smo strateški partner, odnosno da nisu novac ili, ne znam kakva, obećanja važnija. Kalemegdan i ovo mesto su zaista nešto nesvakidašnje, nešto čega i nema previše u Evropi i svetu, a Beograd je prvi po tome“.

B92

Be the first to comment on "ČOVIĆ: Kalemegdan je pokrenuo srpsku i jugoslovensku košarku, hvala Bartomeuu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*