SLOVAK SE NE ŠALI: Kližan posle pobede nad Novakom pregazio Lopeza u Barseloni!

Slovački teniser Martin Kližan plasirao se u 1/4 finale turnira u Barseloni.

On je posle pobede nad Novakom Đokovićem u dva seta savladao Španca Fernanda Lopeza sa 6:1, 6:4, čime je pokazao da se nalazi u dobroj formi

Oni su se po drugi put sastali u 2018. godini i Kližan je upisao prvu pobedu.

Slovak je dominirao tokom većeg dela meča. Prvi set je lako i ubedljivo rešio u svoju korist sa 6:1. Napravio je dva brejka, a rivalu je dopustio samo jednu brek šansu i to u poslednjem gemu.

Kližan je sjajno igrao i u drugom setu. Odmah na startu je oduzeo servis rivalu, a u petom gemu pravi još jedan brej i stiže do prednosti od 4:1. Servisima stiže do 5:1, pa se činilo da će da će lako privesti meč kraju. Ipak, Lopez nije hteo da se preda. Španac osvaja tri gema u nizu i smanjuje na 5:4. Kližan je po drugi put servirao za trijumf, a i ovog puta je bilo problematično.

Lopez je imao dve vezane brejk lopte da izjednači na 5:5 i potpuno se vrati u meč. Ipak, Slovak vezuje tri poena i stiže do prve melč lopte. Nju nije iskoristio, ali drugu jeste za plasman u četvrtfinale.

Kližana će u borbi za polufinale najverovatnije čekati Rafael Nadal koji svoj meč 1/8 finala protiv Garsije Lopeza tek treba da odigra.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "SLOVAK SE NE ŠALI: Kližan posle pobede nad Novakom pregazio Lopeza u Barseloni!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*