SL: Zvezda za 14 minuta poslala poruku Partizanu

Crvena zvezda savladala je Zemun na domaćem terenu na zatvaranju regularnog toka Superlige Srbije – 3:1 (3:0).

Crveno-beli su tako sačuvali dvanaest poena prednost nad večitim rivalom Partizanom, koji je u istom terminu deklasirao čačanski Borac (5:0), pa će kada se liga podeli na plej-ofa i plej-aut, odnosno osvojeni bodovi prepolove, imati šest bodova viška pred odlučujućih sedam rundi.

Upravo će Crvena zvezda i Partizan, naredne subote na stadionu Rajko Mitić, otvoriti doigravanje za šampionsku titulu.

Ekipa Vladana Milojevića nije imala previše problema protiv Zemunaca, pošto je posle samo osamnaest minuta fudbala praktično rešila pitanje pobednika.

Već iz prvog šuta na susretu, El Fradu Ben doneo je prednost domaćina lepim udarcem iz slobodnog udarca sa oko 25 metara u četvrtom minutu, posle faula koji je sâm iznudio, da bi momak sa Komorskih ostrva samo osam minuta kasnije asistirao Aleksandru Pešiću za novi pogodak.

Bivši centarfor Tuluza nije previše čekao da mu uzvrati na istovetan način. On i Nemanja Radonjić odigrali su dupli pâs, a Pešić potom samo prosledio loptu na peterac – odakle Ben još jednom lako pogađa mrežu Marka Miloševića.

Mogla je Zvezda do odmora da postigne barem još jedan pogodak, ali je Milošević istakao sjajnom paradom u stopostotnoj šansi za Pešića, dok Zemunci, koji su posle dvanaest godina gostovali na našem najvećem stadionu, nisu uspeli da upute niti jedan udarac ka golu Milana Borjana.

Nastavak nam nije doneo previše uzbuđenja, domaćin je svesno spustio ritam pred odlučujuće duele koji slede, pre nego što je gost iz prve prilike uspeo da upiše počasni gol.

U 51. minutu, Uroš Račić pogrešio je na ivici kaznenog, do lopte je došao Dejan Đenić i odmah proigrao Milana Vukadinovića, koji se pametno zavukao iza leđa čuvara i rutinski pogodio bliži ugao gola.

Do kraja meča tempo je samo postepeno opadao, a oba tima propustila su još nekoliko poluprilika da postignu još neki pogodak.

Crvena zvezda završila je regularni tok takmičenja sa 79 bodova, odnosno 25 trijumfa, četiri remija i samo jednim porazom, uz 75 postignutih golova i samo 15 primljenih, dok je ekipa iz Gornje Varoši 11. sa 35 bodova i slede joj nastupi u plej-autu.

B92

Be the first to comment on "SL: Zvezda za 14 minuta poslala poruku Partizanu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*