SJAJAN POČETAK: Lajović lako do drugog kola Indijan Velsa i prilike da „osveti“ Novaka!

Dušan Lajović uspešno je startovao na Mastersu u Indijan Velsu.

Srpski teniser je u prvom kolu savladao Lukaša Lacka sa 2:0 (6:4, 6:4). Meč je trajao 142 minuta.

Ovo je bio njihov drugi međusobni duel i prva Ducijeva pobeda.

U prvom setu presudio je brejk Lajovića u sedmom gemu. To je ujedno bila i jedina brejk lopta srpskog tenisera u uvodnom delu igre, dok je Slovak propustio dve.

Lajović je sjajno započeo i drugi set, odmah na startu je napravio brejk. Ipak, Lacko se nije predavao, pa je ubrzo stigao do ribrejka. Ali, i ovoga puta je presudio sedmi gem u kojem je naš teniser još jednom oduzeo servis rivalu, a zatim mirno priveo meč kraju.

Može se reći da je u ovom meču preloman bio procenat drugog servisa. Lacko je osvojio samo 43% poena prilikom svog drugog servisa, naspram 67% koliko je imao Lajović. Još jedna stvar je dovela Ducija do pobede, uspeo je da spasi 4/5 brejk šansi, dok se Slovak odbranio samo jednom u četiri pokušaja.

U drugom kolu Lajovića očekuje duel sa 23. nosiocem sa Hjonom Čungom, koji je kao što je poznato eliminisao Novaka Đokovića na AO. Čung je u prvom kolu bio slobodan.

Lajović i Čung se do sada nisu odigrali nijedan međusobni susret.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "SJAJAN POČETAK: Lajović lako do drugog kola Indijan Velsa i prilike da „osveti“ Novaka!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*