ZARIBALA CRNO-BELA OFANZIVA: Indolentni Partizan završio bajkovito učešće u Ligi Evrope!

Fudbaleri Partizana završili su nastup u šesnaestini finala Lige Evrope, porazom od Viktorije Plzenj sa ukupnih 3:1.

Šampion Srbije poražen je u revanšu u Plzenju sa 2:0 i posle remija od 1:1 u Beogradu propustili priliku da ostvare najveći uspeh u novijoj istoriji kluba.

‘Crno-beli’ i nisu zaslužili prolaz dalje, posebno ako se pogleda nastup u drugoj utakmici – bili su potpuno nemoćni svih 90 minuta i, da nije bilo golmana Vladimira Stojkovića, rezultat bi verovatno bio ubedljiviji.

Partizan je prvo poluvreme odigrao veoma slabo i retko kada stizao do kaznenog prostora rivala, uprkos tome što je morao da postigne gol. Najbolju priliku imao je Danilo Pantić kada je šutirao sa nekih 18 metara, dok su se ispred gola Vladimira Stojkovića ređale šanse domaćina.

Golman reprezentacije Srbije je u ranoj fazi meča dva puta spasavao svoju ekipu, posle šuteva Horžave i Kopica, da bi u 25. minutu Kolarž bio u izglednoj situaciji. Posle kornera sa leve strane i skoka igrača Viktorije, lopta mu je pala na nogu, on uhvatio volej sa šest-sedam metara, ali preko gola.

Češki šampion je do kraja poluvremena potpuno kontrolisao dešavanja na terenu i nije dozvolio ‘crno-belima’ da priprete.

Ni u drugom delu igre situacija nije bila drugačija – izabranici Miroslava Đukića nikako nisu uspevali da povežu poštenu akciju, Viktorija je povremeno pretila i u 67. minutu stigla do važnog pogotka. Prvo je Ržeznik, strelac jedinog gola u Beogradu, promašio neverovatnu priliku, da bi Krmenčik presudio gostima nešto kasnije.

Hejda je poslao odličnu loptu do napadača, koji je prvi put od početka meča pobegao Ostojiću. Krmenčik se lepo zagradio i precizno pogodio donji levi ugao.

Do kraja, osim pokušaja rezerviste Sejdube Sume, Partizan nije uspeo da kreira bilo kakvu ozbiljniju priliku, pa je u poslednjem minutu nadoknade Čermak realizovao kontranapad za 2:0 i overio poraz ‘crno-belih’.

Viktorija će tako biti jedna od 16 ekipa na sutrašnjem žrebu u Nionu, dok je Srbija ostala bez predstavnika u drugom po jačini evropskom takmičenju, pošto je Crvena zvezda u sredu poražena od moskovskog CSKA.

B92

Be the first to comment on "ZARIBALA CRNO-BELA OFANZIVA: Indolentni Partizan završio bajkovito učešće u Ligi Evrope!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*