ĐUKIĆ: Nebitno je da li je Plzen ili Barselona, želimo da prođemo u narednu fazu takmičenja!

FOTO: FK Partizan

Trener Partizana Miroslav Đukić, uoči utakmice protiv Viktorije iz Plzenja u Ligi Evrope, izjavio je da su njegovi fudnaleri svesni važnosti utakmice i kvaliteta protivnika, ali da će pokušati da nametnu svoj napadački stil i dođu do pobede.

– Svesni smo važnosti sutrašnje utakmice, ozbiljnog protivnika, ali ulazimo bez straha bez obzira na to što neće biti lako. Akcenat stavljam na svoju ekipu. Pokušaćemo da nametnemo stil igre i dominiramo, ali moramo voditi računa da nas ne ugroze iz kontranapada, rekao je Đukić na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

Crno-beli sutra neće moći da računaju na povređenog Sašu Zdjelara.

– Svaki meč bez primljenog gola je dobar za nas, ali mi idemo na pobedu i kod kuće i na strani. Ne menjamo stil gde god da se igra. Uvek hoćemo pobedu. Ali, kod kuće je važno da se ne primi gol”, rekao je Đukić.

Šef struke Partizana očekuje i ogromnu podršku navijača.

– Nadamo se da se neće ponoviti ono sa derbija i da svi navijači znaju šta je cilj i da nas svaka razjedinjenost vodi u propast. Moramo da budemo zajedno svi, podrška nam je važna protiv jakog rivala, koji je protiv Vojvodine igrao pre nekoliko sezona. Znamo sve od njima. Čak smo na pripremama i birali rivale koji si slični njima. Spremni smo. Odlično smo radili i iz mirnoće idemo po pobedu, poručuje trener srpskog šampiona.

Tokom priprema Partizan je odmerio snage sa dva češka kluba, Teplicama i Slovanom.

-Plzen je kvalitetniji od njih, ali će intenzitet biti isti i znamo šta nas očekuje. Oni su dominantni u svom prvenstvu, a mi ćemo pokušati da im oduzmemo tu dominaciju.

Sastav će biti malo izmenjen zbog povrede Zdjelara, ali Đukić nije želeo da otkrije kojih 11 igrača će istrčati na teren stadiona u Humskoj.

– Šta je tu je, ko god bude izašao na teren ima kvalitet i daće maksimum. Dobro smo radili i ne sumnjam u njih. Verujem da će biti oni pravi, da ćemo odigrati vrhunsku utakmicu i da ćemo svi uzivati. U svakom slučaju, videćemo koji će tim istrčati na teren. Prvo da kažem igračima, a onda ćete vi saznati.

Strah od protivnika ne postoji.

– Akcenat je uvek na mojoj ekipi. Bez obzira na rivala, da li je Barselona ili neko drugi. Mi smo jako bitni i mi smo ti koji moramo da pobedimo. Oni su napadacka ekipa, ali umeju da igraju i na kontru. Osećaju se dobro i kad se brane i kad napadaju. Zato moramo da budemo koncentrisani svih 90 minuta.

Be the first to comment on "ĐUKIĆ: Nebitno je da li je Plzen ili Barselona, želimo da prođemo u narednu fazu takmičenja!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*