MALjKOVIĆ: Moj povratak u reprezentaciju nije hir, već dužnost!

Nova selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da njen povratak na klupu nacionalne selekcije nije hir.

Maljkovićeva je dodala da je pred ekipom veliki rad kako bi se ostvario što bolji rezultat na Evropskom prvenstvu 2019. godine.

“Želim da vam kažem da moje prisustvo moj povratak ovde nije nikakav hir. Moja odluka da preuzmem reprezentaciju nije doneta nakon dubokog razmišljanja. Ja bih to nazvala osećajem… To je moj dužnost da uradim u ovom trenutku. Dužnost prema Srbiji, gradu mom Beogradu, dužnost ka Karađorđevoj zvezdi koju sam dobila, dužnost prema Košarkaškom savezu”, rekla je Maljković novinarima u Beogradu.

Marina je već od 2011. do 2017. godine bila selektorka, ali je na početku prethodne podnela ostavku zbog, kako je navela, umora. Godinu dana kasnije ona se vraća na kormilo reprezentacije koju će 2019. godine predvoditi na Evropskom prvenstvu u Srbiji i Letoniji.

PROČITAJTE JOŠ:  LAZIĆ JE IMAO ŠTA DA PORUČI SAIGRAČIMA: Neki i dalje nisu svesni u kom klubu igraju!

“Veliku zahvalnost dugujem Saši (Predragu Daniloviću) tog 3. januara pre godinu dana kada sam podnosila ostavku. To razumevanje je veoma važno u ovoj saradnji. Nisam očekivala poziv sada kada je došao u Istanbul, niti sam razmišljala da ponovo vodim… Jednostavno njegov tajming je bio jako dobar i u dve reči smo se razumeli kada je potrebno. Mnogo više sam razmišljala i noću nisam spavala kada je trebalo da donesem odluku da napustim reprezentaciju”, rekla je ona.

Ona je sa 2015. predvodila žensku košarkašku reprezentaciju do zlatne medalje na Evroprskom prvenstvu, a godinu dana kasnije je na Olimpijskim igrama s nacionalnom selekcijom osvojila bronzano odličje.

“Malo ljudi bi donelo odluku da se vrati na mesto velikih uspeha. Svesna sam da ako se ne ponove rezultati, neće me se mnogi sećati. Nisam ja bitna i šta će biti s mojim imidžom. Ukoliko sam ja ta koja treba srpskoj košarci, ja sam tu i uradiću najbolje što mogu svoj posao. Nadam se da ćemo opet obradovati naciju, ali treba biti realan… Videli smo kakve su bile kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, nismo se proslavili. Period je Evropsko prvenstva je najvažniji sada”, rekla je Maljković.

PROČITAJTE JOŠ:  KLS BEZ MILOSTI: Partizan kažnjen zbog vređanja Nebojše Čovića!

Srbija će naredne godine biti domaćin Evropskog prvenstva 2019. godine, zajedno s Letonijom.

“Ispred nas je prva zvanična utakmica tek za godinu i po dana. Ono što je najvažnije je da se javnost informišemo o svemu. Kakva je situacija i šta nas očekuje, a ne da pitaju tada šta su nam ambicije. Već sam predočila šta nas sve očekuje. Sledi period teškog rada. Ne treba pominjati maksimum koji svi treba da damo”, kazala je ona.

BETA

Komentari na "MALjKOVIĆ: Moj povratak u reprezentaciju nije hir, već dužnost!"

Ostavite vaš komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*