ODLAZAK NEMINOVAN: Iliev nahvalio Tavambu i najavio njegov transfer!

Leandre Tavamba jedan je od najzaslužnijih za odlične rezultate crno-belih u Ligi Evrope, njegove partije nisu prošle nezapaženo na fudbalskoj mapi.

Prvi u redu za dovođenje Kamerunca je grčki Olimpijakos, a Sportski direktor danas je izjavio da je visoki napadač veoma blizu odlaska.

– On je najbolji fudbaler na Balkanu u ovom trenutku. Fantastičan je, imao je sjajnu godinu u prvenstvu i Evropi. Stižu nam ponude iz mnogih evropskih zemalja, ali i iz Azije. Videćemo u koji će klub otići, zavisi od ponuđenog novca i od onoga što on želi.

Koliko će Partizan tražiti za Kamerunca?

– Ne bih želeo da pričam o tome.

On bi tako mogao da se pridruži Urošu Đurđeviću koji je prošle sezone iz Beograda stigao u Pirej.

– Dopada mi se što je Đurđević u Olimpijakosu. Izgubili smo dvojicu igrača koji su zbirno postigli 54 pogotka i to nam je predstavljalo problem, ali smo napravili dobar izbor kod transfera i sada imamo bolji tim nego prošle godine. Nekada je teško da mladi igrač ode u takav klub i logično je da mu je potrebno malo vremena da se adaptira. Sada je, naravno, počeo da postiže golove i od njega ćemo najbolje videti tek u godinama koje dolaze. Sposoban je da ostavi dublji trag u Olimpijakosu, sposoban je da postiže 15-20 golova po sezoni. Toliko je dobar. A, kada ste mladi i imate podršku tima, sve je mnogo lakše.

Ipak, Iliev se nada da će šampionat otići u ruke drugog grčkog kluba – PAOK.

– Imam dobar odnos sa Grcima i navijam za PAOK. Gledam grčki šampionak, imam prijatelje u PAOK i mislim da mogu da budu šampioni. Igrali su dobro, posebno kada je trener bio Vladimir Ivić, a siguran sam da će ponovo biti na klupi u budućnosti. Sa njim, PAOK ima dobru šansu da se takmiči sa Olimpijakosom za šampionski pehar – zaključio je Iliev.

Be the first to comment on "ODLAZAK NEMINOVAN: Iliev nahvalio Tavambu i najavio njegov transfer!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*