BORAC ČAČAK: Ovo više nije slučajno!

fudbal-lopta-fudbalska

„Velika bruka“, poručuje fudbaler „zebri“ Uroš Stamenić o suđenju i uopšte samoj utakmici njegovog Borca protiv Spartaka u Subotici u kojoj smo videli dva penala, dva crvena kartona, sedanje na travu, ispucavanje lopte preko stadiona…

Slika sa gradskog stadiona u Subotici već je obišla ceo region.

Domaći Spartak slavio je u 17. kolu Superlige protiv Borca (3:1) u meču koji je pratio niz kontroverznih sudijskih odluka, mahom na štetu gostujućeg tima, zbog čega je došlo i do višeminutnog prekida.

Gosti su se bunili nakon odluke arbitra Ilića u 42. minutu kada je start Jovanovića na Čečariću okarakterisao kao faul za najstrožu kaznu, ali nije se na tome zaustavio.

Igrači Borca, koji su do tog trenutka vodili u Subotici 1:0, su „opkolili“ sudiju iz Ćuprije zahtevajući objašnjenje za ovu odluku, da bi epilog burne rasprave bio direktan crveni karton za Lazara Jovanovića, pa njegovog saigrača Amera Dupovca, što je dodatno rasplamsalo strasti na terenu.

Jedan od aktera ovog meča bio je i Uroš Stamenić (21) koji je neposredno pre razgovora za  MONDO pogledao detalje sa sporne utakmice i prvi komentar na zbivanja u Subotici mu je bio:

-Veruj mi da nisam pametan šta da kažem.

Nastavio je ipak:

– Očigledno je da je ovo velika sramota i nije prvi put da nam se dešava ove sezone na sve probleme koje imamo, više nema smisla… Velika bruka – naveo je mladi fudbaler čiji klub je „grmeo“ i nakon suđenja na susretu Borca i Partizana.

– Pre svega prvo je bila ruka, pa faul za nas, pa penal koji nije bio, analizirao je Stamenić akciju Spartaka koja je prethodila penalu i dodao:  – Niko njemu (sudiji Milanu Iliću prim. aut.) ništa nije opsovao, ne znam ni sam zašto je podelio te crvene kartone. Posle je rekao da mu je neko nešto opsovao, a toga nije bilo.

Pauza je potrajala i delovalo je kao da se igrači Borca spremaju da napuste teren.

– U tom trenutku, vruće glave, mozak ne radi najbolje. Nismo ni sami bili sigurni šta da radimo i šta je najpametnije u tom trenutku. Sudija je to svirao i niko njegovu odluku ne može da promeni, ali pokušali smo da bar nekako utičemo na to da ne može više ovako. Prešlo je svaku meru!.

Pred početak drugog poluvremenasvi igrači Borca posedali su na travu, okrenuti leđima, te odbijali da nastave meč da bi nakon petominutne pauze susret ipak nastavljen.

– Jasna poruka svima! – rekao je odlučno Stamenić.

 

Na svom sajtu Borac je izveštaj sa utakmice ima naslov: „Ovo više nije slučajno!“.
– Znamo da ko gubi ima pravo da se ljuti. Borac je ponovo izgubio, ali ono što se dešavalo na severu Srbije ne izaziva ljutnju, već gnev i bes. Očito je da iz utakmice u utakmicu specijalci u vidu fudbalskih arbitara odrađuju bez imalo savesti svoj posao. Naš tim je poražen od Spartaka uprkos vođstvu. Više od jednog poluvremena Borac je igrao sa dva igrača manje, a čovek koji obavlja posao fudbalskog sudije je dva puta upro prstom u belu tačku. Kamere su sve zabeležile u Subotici, samo se nadamo da oni koji budu montirali taj materijal imaju bar malo više savesti od pomenutih aktera ovog meča. To zaista nije teško – piše na sajtu Borca, uz fotografiju kako igrači čačanske ekipe sede na terenu u znak protesta.