PONOVO STARTER: Bogdan solidan u ubedljivom porazu Kingsa!

Bek Sakramento Kingsa Bogdan Bogdanović ubacio je sedam poena u porazu svoje ekipe od Indijana Pejsersa 101:83.

U sudaru dva Bogdanovića, Bojana i Bogdana u noći između utorka i srede pobedio je Bojan koji je predvodio Indijanu poenterski sa 17 poena dok je Tadeus Jang imao 15.

Istakao se i Domantas Sabonis koji je uz 12 poena imao i 16 skokova uz pet asistencija pa je upisao novi dabl-dabl ove nedelje.

Dobra vest za srpskog igrača je što je ovog puta dobio pristojnu minutažu, pa trener Dejv Jeger radi ono što je rekao na početku sezone, uvodi srpskog igrača u ritam i postepeno mu povećava minutažu. Protiv Indijane je Bogdan igrao 28 minuta, a mnogi se u Americi i dalje čude kako nije u srodstvu sa hrvatskim internacionalcem koji je već četiri godine u ligi.

U timu Kingsa je najefikasniji bio Dieron Foks koji je ubacio 18 poena, a jedini dvocifreni je još sa 12 poena bio veteran Zek Rendolf.

Indijana je balansiranim napadom gradila prednost do poluvremena, ubacili su prvih devet poena i postepeno to povećavali do plus 25 na poluvremenu 55:30. U tome im je pomoglo dobro kretanje lopte tokom čitavog meča, čime je bio zadovoljan i njihov trener Nejt Mekmilan. Pejsersi su na kraju završili sa 25 asistencija.

KIngsi sada od sedam odigranih utakmica imaju šest poraza i pobedu, a Pejsersi su „pozitivni“ sa 4-3.

B92