MAKSIMOVIĆ: Izvinjavam se celoj Srbiji!

Srbija je povela sa 1:0 u Dablinu i bila u odličnoj poziciji, a onda je Jagoš Vuković lose odigrao glavu i napravio problem u odbrani Srbij, da bi potom Nikola Maksimović dobio crveni karton jer nije uspeo u potpunosti da ispravi grešku štopera Napolija.

Ipak, na sreću njih dvojice, Srbija je zadržala važnu prednost i savladala Irsku u gostima.

Posle utakmice, svoj komentar vezano za crveni karton izneo je i Nikola Maksimović:
– Izvinio sam se i selektoru i svim saigračima i celoj Srbiji na potezu iz 68. minuta. Ipak, mislim da je crveni karton prestrogo dosuđen, jer sam zakačio loptu, a ne protivničkog fudbalera. Žao mi je što je došlo do situacija da ostavim igrače na cedilu. Borili smo se svi za jednog, jedan za sve, a onda se dogodio taj trenutak. Ne mogu da kažem da je to bila moja nepažnja. Bio bi ofsajd da naš igrač nije dirao loptu, najbolje što sam mogao da uradim jeste da uklizam. Čakir je krenuo da mi pokaže žuti karton, ali je na asistenciju pomoćnika, a posle pritiska Iraca izvadio crveni, rekao je nekadašnji igrač Crvene Zvezde za Sportski žurnal i Večernje novosti.

Maksimović se potom osvrnu na cilj koji je ostvaren:
– Najbitnije da su momci izdržali do kraja i čestitam im na tome. Ovo su ključna tri boda, zaključio je visoki deafanzivac Orlova.

Podsetimo, Srbija se sada nalazi na prvom mestu D grupe sa 18 bodova, što je četiri više od Velsa, a 5 od Irske. Orlove još čeka gostovanje Austirji 6. 10. i utakmica protiv Gruzije 9. 10. na domaćem terenu.