LOŠ POČETAK: Haland presudio Srbiji na startu LN!

FOTO: FSS

Reprezentacija Srbije startovala je porazom u novom ciklusu Lige nacija. “Orlovi“ su večeras na “Rajku Mitiću“, u prvom kolu Grupe 4 u Ligi B poraženi od selekcije Norveške rezultatom 1:0.

Tokom većeg dela prvog poluvremena reprezentacija Srbije nije odigrala onako kako nas je navikla u prošlogodišnjim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Nismo bili previše opasni u napadu, što su gosti uspeli da iskoriste. Mogla je Norveška da povede u 18. minutu kada je Elijunusi ispred kaznenog prostora prihvatio jednu dugu loptu i odmah je prosledio za Erlinga Halanda koji je u našem šesnaestercu umakao pažnji svojih čuvara, izbio sam ispred Vanje Milinković-Savića, ali je šutirao preko gola.


Međutim, devet minuta kasnije Haland nije napravio sličnu grešku. Tada je Pedersen povukao loptu po desnoj strani, odlično centrirao na ivicu peterca odakle je Haland sproveo u mrežu.

Tek posle primljenog gola naš tim je bio nešto konkretniji u napadu, Mitrović je u 33. minutu sa desne strane uputio oštar centaršut u peterac gde je Milinković-Savić za trenutak zakasnio. Nekoliko minuta kasnije Mitrović je pokušao “makazicama“ poslke centaršuta Lazovića, ali je lopta završila pored gola.

Selektor Stojković je u poluvremenu reagovao izmenom – Luka Jović se pridružio Mitroviću u napadu, a u svlačionici je ostao vezista Nemanja Gudelj. Istovremeno, izmena i u selekciji Norveške, Sorlot umesto Kinga u napadu.

Vrlo brzo se Jović našao u prvoj prilici, već u 50. minutu je iskosa sa leve strane šutireo iz peterca, ali je golman Niland skratio ugao, potom je šutirao i Mitrović koji je zahvatio odbijenu loptu, ali opet je Niland uspeo da interveniše i opasnost je otklonjena.

Šest minuta kasnije još bolja prilika za naš tim. Akciju je kreirao Tadić koji je sa desne strane ubacio loptu u kazneni prostor za Mitrovića koji je pokušao glavom, ali lopta stiže do Jovića koji sa desetek metara snažno šutira, međutim Niland opet izlazi kao pobednik.

Usledila je serija kornera za naš tim, a onda u 60. minutu i sporna situacija u kaznenom prostoru Norveške. Dušan Tadić je oboren s leđa, činilo se da je to prekršaj za najstrožu kaznu, ali tako nije mislio poljski arbitar Račkovski. Aleksandar Mitrović je ušao u raspravu sa njim, ali Račkovski ju je brzo prekinuo pokazujući žuti karton našem napadaču.

Selektor Stojković je potom izvršio još četiri izmene, Grujić, Radonjić i Živković su dobili priliku, a Strahinja Eraković je upisao debitantski nastup od 75. minuta umesto Veljkovića.

U 78. minutu nova sporna situacija u kaznenom prostioru gostiju. Lopta je pogodila u ruku jednog gostujućeg igrača, ali za sudiju Račkovskog ni ovo nije dovoljno za penal, što je izazvalo burne reakcije prisutnih gledalaca koje je verovatno podsetio na Feliksa Briha sa Mundijala 2018.

Očekivali smo u finišu snažniji pritisak “Orlova“, ali je on izostao, pa su Norvežani bez većih problema sačuvali minimalnu prednost i stigli do prva tri boda. U istoj grupi večeras je Švedska kao gost savladala Sloveniju sa 2:0.

Reprezentacija Srbije će svoj naredni meč igrati 5. juna protiv Slovenije.

 


Be the first to comment on "LOŠ POČETAK: Haland presudio Srbiji na startu LN!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*