MAGIČNI VIKTOR: Troicki posle velikog preokreta u drugom kolu US Opena!

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se večeras u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je pobedio 84. igrača sveta Noberta Gomboša iz Slovačke posle preokreta i pet setova, 3:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3.

Troicki, je do važne pobede stigao za nešto manje od tri sata. Viktor je u dva navrata stizao prednost protivnika i na kraju smogao snage da se plasira u drugo kolo US Opena.

On će u drugom kolu igrati protiv Italijana Stefana Travalje, koji je pobedio sunarodnika Fabija Fonjinija posle četiri seta, 6:4, 7:6, 3:6, 6:0.

Posle eliminacije Dušana Lajovića od Rafaela Nadala, pored Troickog, od predstavnika u muškom singlu ostao nam je samo Janko Tipsarević – koji će se iza ponoći za plasman u treću rundu boriti sa Dijegom Švarcmanom.

Viktor danas nije bio na svom nivou. Nikako nije uspevao da prelomi meč, propuštao je dosta brejk prilika, za razliku od rivala koju je skoro svaku koristio

Upravo na taj način stigao je do vođstva u setovima, usledio je odgovor našeg igrača, da bismo i u naredna dva seta gledali istu sliku.

Ipak, kada je bilo najvažnije –Viktor je zaigrao kako treba, a nije ga pokolebala ni činjenica da je u odlučujućem setu ispustio brejk prednosti. Ostao je smiren, još jednom oduzeo servis Slovaku i rutinski kompletirao preokret.