PENICILIN ZA VEČITE: Voždovac srušio očajni Partizan!

„Zmajevi“ su slavili posle 12 godina na gostovanju u Humskoj 1, a tek drugi put u 17 okršaja sa crno-belima

Voždovac je zasluženo nadigrao šampiona posle preokreta, zahvaljujući pre svega očajnoj igri odbrane i golmana Partizana.

Crno-beli su u drugom poluvremenu bili nezadovoljni sa nekoliko odluka glavnog sudije Aleksandra Vasića, tražili su jedan penal posle povlačenja Jankovića, kojem je na 1:2 poništen atraktivan gol posle sumnjive odluke o ofsajd poziciji.

Crno-beli su poveli već u sedmom minutu kada je Uroš Đurđević realizovao penal koji je iznudio Marko Janković. Međutim, samo što su krenuli s centra gosti stižu do poravnanja.

Ćirković loše reaguje na jednu dubinsku loptu, beži mu Filiš Stuparević koji rutinski loptu ubacuje u mrežu. Usledila je otvorena igra dva tima pre nekoliko hiljada gledalaca, a kad su „grobari“ očekivali novo vođstvo svojih pulena, usledio je hladan tuš na tropskih 35 stepeni u Beogradu.

Golman Filip Kljajić ponavlja skoro identičnu grešku kao u Pireju protiv Olimpijakosa pre nekoliko dana, posle centaršuta sa desne strane lopta mu prolazi kroz ruke, a na drugoj stativi je na pravom mestu bio Borko Duronjić koji je ubacuje u prazan gol.

Usledio je žestok pritisak Partizana u drugih 45 minuta, kružili su konstantno crno-beli oko kaznenog prostora Voždovca, teško su stizali crno-beli do gol šansi ali su ih imali.

Međutim, te retke prilike nisu uspeli da iskoriste Suma, Tavamba i Janković, koji je bio najaktivniji, ali su Voždovčani uspeli da odole i odbrane se.

Tri minuta pre kraja „Zmajevi“ stavljaju tačku na meč, Aleksandar Ješić koristi novu lošu reakciju odbrane domaćina, bez problema stiže do kaznenog posle polukontre i sjajnim udarcem „overava“ trijumf Voždovca.

Partizan je posle tri uzastopne pobede poražen u Superligi, a Voždovac je trećom pobedom prestigao crno-bele sa bodom više od šampiona.

B92