U PITANJU SU DANI: Ići ćemo preko svojih mogućnosti da dovedemo pojačanje za Evropu!

I ako se prethodnih dana pisalo da je saga oko dolaska Sejduba Suma gotova, izgleda da to još nije.

Poslednje informacije govore da bi dolazak plejmejkera iz Gvineje trebalo da bude završen u toku ove nedelje.

Komentar o ovome imao je i Miloš Vazura.

– Blizu smo dogovora, mislim da su u pitanju dani. Igrač hoće da dođe, naš sportski direktor drži sve dogovore sa igračem, a ja pričam sa klubom. Očekujem za dan-dva da će se znati precizniji odgovori. Rekao je Miloš Vazura za TV Partizan.

Podsetimo, Slovaci za svog najboljeg igrača traže obeštećenje do 1.500.000 evra, ali je Partizan ponudio, šuška se, 1.200.000 uz procente od naredne prodaje, što bi – veruju u Humskoj 1 – trebalo da odobrovolji maldgo gazu kluba iz Bratislave, koji je u prethodna tri prelazna roka odbijao da proda reprezentativca Gvineje.

– Kod njih je bio i neki praznik, nisu radili dva dana. Ići ćemo i preko naših mogućnosti, jer šanse da se igra Liga šampiona ili Liga Evrope nisu tako česte. Ono što nama traži sportski sektor moramo da odradimo. Mislim da će rešenje biti pozitivno po Partizan.

Vazura je izrazio zadovoljstvo što je uprava kluba ispunila obećanje i sačuvala šampionski tim, pa izuzev od ranije dogovorenog transfera Nikole Milenkovića, niko drugi nije napustio Partizan.
– Ono što smo govorilo krajem sezone se ostvarilo, naše najveće pojačanje je da ostane ovaj tim na okupu. Nije bilo lako, jer ima mnogo velikih klubova koji se interesuju za bukvalno sve igrače Partizana, od Leonarda, Đurđevića, Jankovića. Za sve se innteresujzu… Dogovor sa igračima je takav da niko, zasad, ne može da ide iz Partizana. Doveli smo najbolje moguće rešenje za trenera (Miroslava Đukića, op. au), doveli smo igrača iz Belgije Miletića, on se polako uklapa, Partizan će izdvojiti 350.000 evra za taj transfer i naravno ono što zanima naše navijače jeste Suma. Očekujem da se to uskoro reši. Veliki je optimista Miloš Vazura, generalni direktor Partizana.

Crno-beli su se juče vratili iz Slovenije a 11. jula igraju svoj prvi meč ove sezone, provi podgoričke Budućnosti na domaćem terenu.