U PITANJU SU MILIONI: Partizan zaradio OGROMNE pare u Evroligi!

FOTO: KK Partizan

Košarkaški klub Partizan iza sebe ima jednu od najuzbudljivijih, najsadržajnijih i finansijski najunosnijih evropskih sezona u istoriji kluba.

Kada se podvuče crta, crno-beli mogu da budu i te kako zadovoljni i sa finansijskog aspekta – zarada je višemilionska.

 


Rezultatski, prva evroligaška sezona posle devet godina pauze bila je više nego uspešna po klub kojem je bio potreban baš ovakav jedan uzlet da se ponovo pozicionira visoko na evropskoj mapi.

Dalje, veliki rezultatski uzlet, uz prepoznatljiv navijački kolorit kao zaštitni znak crno-bele priče, doneli su klubu i veliki finansijski dobitak.

Zvanično, Partizan je sezonu završio na šestoj poziciji, to je i pozicija na kojoj je završio regularni deo, što mu je donelo 645.112 evra od Evrolige. Ovoj sumi treba dodati i 825.000 evra za sve pobede – ukupno ih je bilo 22.

Evroliga svaku pobedu nagrađuje sa 37.500 evra.

Samo od takmičenja i uspeha na terenu Partizan je ove sezone zaradio 1.470.112 evra.

Zarada od prodatih karata je posebna priča, i u tom pogledu Partizan je imao još veći priliv novca. Od koga će, ako ne od svojih najvernijih navijača.


Na primer, samo od dva meča sa Realom u klupsku kasu slilo se 600.000 evra, a ukupan prihod od prodaje karata i sezonskih ulaznica doneli su Partizanu, grubo, preko pet miliona evra.

Ako neko misli da je ova sezona bila neuspešna po Partizan neka o tome ponovo dobro porazmisli.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "U PITANJU SU MILIONI: Partizan zaradio OGROMNE pare u Evroligi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*