VETERANI CRVENE ZVEZDE OPLELI PO PARTIZANU: Tuđman im bio predsednik, a Vokri idol juga!

Medijski rat između Zvezde i Partizana je nastavljen.

Ovoga puta saopštenjem se oglasila sekcija veterana Crvene Zvezde.

Povod je zahtev za priznavanjem titule crveno-belih iz 1985/1986. godine, ali i titula iz četrdesetih godina prošlog veka.

Veterani srpskog vicešampiona nisu štedeli večite rivale iz Humske. U saopštenju navode da su okosnicu Partizana činili reprezentativci „fašističke tvorevine“, te da je predsednik Partizana bio Franjo Tuđman, a idol juga Fadilj Vokri.

Saopštenje, koje je potpisao Vladica Popović, prenosimo u celosti.

– Imajući u vidu to da se povodom inicijative koju je podnela Skupština FK Crvena zvezda, a u vezi sa priznavanjem titule prvaka Srbije iz 1946. godine kao i sa pravilnim vođenjem evidencije prvaka nekadašnje Jugoslavije za sezonu 1985/86 svakodnevno javljaju izvesni Vuletići i Vučelići, koristimo ovu priliku da ukažemo da izjave ove dvojice upravo potvrđuju sve naše dosadašnje navode.

Naime, uopšte nas ne čudi to što traže titule u periodu od 1941. do 1944. godine kada nije ni bilo fudbalskih prvenstava. Ne čudi nas, jer upravo su na sličan način i prisvojili titulu iz 1986. godine. Dalje, potpuno nam je nejasno zašto se oni uopšte, apsolutno nepozvani, bave titulom iz 1946. godine kada u tom prvenstvu nisu ni učestvovali. Pored toga, nije suština u tome da Sud udruženog rada više ne postoji, nego u tome da je taj sud bio apsolutno nenadležan za donošenje bilo kakve odluke iz sfere sporta. I na kraju, mala lekcija iz prava: Republika Srbija je sve vreme postojanja nekadašnje Jugoslavije imala ozbiljne elemente državnosti u sve tri grane vlasti — izvršnoj, zakonodavnoj i sudskoj, a koji su vremenom i postali temelj nezavisne države Srbije!

Ovim završavamo svaku diskusiju sa izvesnim Vučelićem i Vuletićem na navedenu temu, a imali bismo još mnogo toga da kažemo o tome ko je gde bio 1941. i 1945. godine; reprezentativci čije fašističke tvorevine su činili okosnicu nečijeg fudbalskog tima (zato je izvesnom Vuletiću verovatno i bitan Blajburg, jer tamo su našli dve trećine tima); za koga je navijao Knin, za koga se navijalo po želji a za koga po vojnoj naredbi; predsednik kog kluba je kasnije bio predsednik jedne države koja je veličala, gle čuda, onu istu fašističku tvorevinu i njene zvaničnike koju smo gore već pomenuli; ko je gde bio 1991. godine, ko je koliko puta bio na Kosovu posle 1999. godine, kao i ko je bio idol jednog juga, a sada je predsednik nečijeg fudbalskog saveza, navodi se u saopštenju Zvezdinih veterana.