TITULA JE BLIZU: Partizan posle preokreta pobedio Voždovac i ostao prvi na tabeli

Fudbaleri Partizana pobedili su danas posle preokreta na svom terenu Voždovac sa 2:1, u 35. kolu Super lige Srbije i tako zadržali prvo mesto na tabeli plej-of grupe.

Partizan sada ima šest bodova više od Crvene zvezde, koja od 19.00 igra protiv Mladosti. Strelci za crno-bele bili su Leonardo u 47. minutu i Uroš Djurdjević u 73. iz penala, dok je gol za Voždovac dao Dejan Georgijević u 19. Partizan je meč završio bez trenera Marka Nikolića, koji je isključen u 62. minutu.

Partizan i Voždovac igrali su početkom aprila u kupu, i crno-beli su tada takodje pobedili 2:1 posle preokreta.

Domaći tim je u prvom poluvremenu imao inicijativu i nekoliko izglednih šansi, ali je Voždovac postigao jedini gol. Partizan je u 15. minutu tražio penal kada je u šesnaestercu pao Leandre Tavamba, da bi samo minut kasnije Leonardo iz slobodnog udarca pogodio spoljni deo mreže.

Voždovac je do tada pokušavao nešto iz kontranapada, ali je u 19. minutu poveo, iskoristivši grešku odbrane Partizana.

Georgijević je primio jednu loptu iz polukontre i došao do ivice šesnaesterca izmedju dvojice defanzivaca Partizana, ali je golman crno-belih Nemanja Stevanović nepotrebno istrčao, tako da ga je igrač „zmajeva“ lobovao i postigao gol.

Partizan je do kraja poluvremena imao inicijativu, a dobre šanse su propuštali Marko Janković i Uroš Djurdjević dva puta, ali gola nije bilo.

To se, medjutim, promenilo već na početku drugog poluvremena. Miroslav Vulićević je izveo aut, a lopta se odbila do Nemanje Miletića na ivici šesnaesterca, on je visoko vratio ispred gola, gde se našao Leonardo, koji je sigurno savladao golmana „zmajeva“ Zorana Popovića.

Partizan je u 62. minutu ostao bez trenera Marka Nikolića, koji je isključen nakon intervencije četvrtog sudije. Tavamba u 63. minutu propustio dobru priliku, kada je glavom posle centaršuta Miletića šutirao preko gola.

Partizan je sve vreme imao inicijativu, ali je počeo da stvara više šansi nakon što je u 68. minutu u igru ušao Nemanja Mihajlović umesto Tavambe. Brzonogi „vezista“ crno-belih je odmah počeo da unosi pometnju u redove gostiju.

Partizan je preokretnuo u 73. minutu iz penala koji je izveo Uroš Djurdjević. Jedanaesterac je dosudjen jer je Marko Putinčanin igrao rukom u svom šesnaestercu. Crno-beli su samo dva minuta posle toga mogli da povećaju vodjstvo kada je Mihajlović izbio sam pored Popovića, ali je šutirao pored gola.

Skoro celo drugo poluvreme igrali se na polovini Voždovca, ali više golova nije bilo.

Utakmica je odigrana bez prisustva publike, pošto je Partizan kažnjen zbog pevanja uvredljive pesme na utakmici protiv Vojvodine. Zato su se navijači crno-belih okupili ispred stadiona i utakmicu pratili na velikom video-bimu i navijali.

Medju okupljenima je bio kapiten košarkaškog kluba Novica Veličković, njegovi saigrači Uroš Luković, Mihajlo Andrić, Kenan Karahodžić, kao i pomoćni trener Nenad Čanak i portparol košarkaškog kluba Ivan Ivković.

Beta