CRVENO-BELI NE ODUSTAJU: Zvezda gubila, pa pregazila Mladost (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvede pobedili su večeras u Beogradu posle preokreta Mladost iz Lučana sa 4:1, u 35. kolu plej-of grupe Super lige Srbije i tako ostali u trci za titulom.

Zvezda ima tri boda manje od Partizana, koji je ranije danas pobedio Voždovac sa 2:1, takodje posle preeokreta. Do kraja takmičenja ostala su još dva kola, a crveno-belima je dovoljno da budu izjednačeni po bodovima sa crno-belima da bi odbranili titulu, jer su u prvom delu takmičenja bili bolje rangirani na tabeli.

Mladost je povela u 25. minutu golom Janka Tumbasevića, a Zvezda je preokrenula pogocima Ričmonda Boaćija u prvom minutu nadoknade poluvremena, kao i Marka Petkovića u 51. minutu. Strelci za Zvezdu bili su još i Mihailo Ristić u 86. i Nemanja Milić u 87. minutu.

Zvezda je imala inicijativu, napadala i stvarala šanse, a najbolju je propustio Boaći u 18. minutu, kada je glavom sa oko četiri metra šutirao pored gola. Pre toga je Gelor Kanga šutirao pored stative, dok je Srdjan Plavšić bio najopasniji.

Mladost je ipak prva postigla gol, kada je odbrana Zvezda pogrešila u 25. minutu. Tumbasević je sa desne strane centrirao, gde se našao Nebojša Gavrić, koji je omeo Aleksandra Lukovića i golmana Damira Kahrimana, tako da je lopta završila u mreži.

Zvezda je nastavila stihijski da napada. Kanga je u 44. minutu imao sjajnu šansu, ali je šutirao preko gola iz blizine. Izjednačenje je došlo u nadoknadi prvog poluvremena, kada je Slavoljub Srnić centrirao sa leve strane, a Boaći se najbolje snašao u šesnaestercu i iz okreta je savladao Dragana Rosića.

Zvezda je nastavila da napada i u drugom poluvremenu, kada je Petković posle jedne odbrane Rosića napravio pometnju u protivničkom šesnaestercu, predriblao nekoliko igrača i smestio loptu u mrežu.

Zvezda je nastavila da napada, a Mladost je čekala kontranapade. Dobre šanse imali su Nemanja Milić, Plavšić, ali je tempo igre opao sve do same završnice.

Prvo je Ristić u 86. minutu napravio prostor, a onda sa oko 18 metara sjajnim šutem savladao Rosića. Već u sledećem napadu Zvezde, Ristić je centrirao Miliću, koji je glavom u padu smestio loptu u mrežu za 4:1.

U preostalim mečevima plej-of grupe Napredak je na svom terenu slavio protiv Javora sa 3:0, dok su Vojvodina i Radnički iz Niša u Novom Sadu odigrali bez golova.

Vojvodina je treća na tabeli sa 37 bodova, Radnički je peti sa 32, Napredak ima 29 bodova na petom mestu, dok je Javor osmi sa 22 osvojena boda.

Beta

FOTO: FK Crvena Zvezda