KLOP: Bio sam zabrinut i uplašen za moje prijatelje iz Dortmunda!

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da je šokiran bombaškim napadom na fudbalere njegovog bivšeg tima Borusije Dortmund, kao i da je bio jako zabrinut i uplašen za svoje prijatelje.

Klupski autobus Borusije pogodjen je sa tri eksplozije dok se spremao da krene na meč sa Monakom u Ligi šampiona. Defanzivcu Marku Bartri je slomljen zglob ruke. Mnogi od sadašnjih igrača bili su u klubu koji je Klop vodio sedam godina.

„Ne mislim da su stvari koje pričam preterano važne. Znate i sami da mi je bilo teško, jer ne znam ni sam koliko puta sam bio u timskom hotelu u Dortmundu. Tačno poznajem put. Mnogi moji prijatelji bili su u autobusu. Stvarno sam bio zabrinut i uplašen za njih“, rekao je Klop novinarima u Liverpulu, a preneli su engleski mediji.

Nemački trener kazao je da nije zvao ljude iz kluba jer nije želeo da im smeta.

„U početku sam osetio blago olakšanje, a onda sam posle, kako su informacije dolazile, shvatio koliko je to ozbiljno bilo. Bio sam u kontaktu sa mnogo ljudi, ali nisam hteo njih da opterećujem mojim glupim pitanjima. Čekao sam informacije kao i ostatak sveta“, rekao je Klop.

Taj četvrtfinalni duel odložen je za sredu, dan kasnije, a Klopov naslednik Tomas Tuhel oštro je kritikovao odluku da se meč odigra bez konsultacija sa timom. Borusija je izgubila od Monaka 2:3.

„Mogu 100 odsto da razumem obe strane. Bilo je teško pronaći drugi datum, ali mislim i da bi svako razumeo da nisu mogli da igraju. Bio sam stvarno ponosan na Borusiju Dortmund. Probali su da daju sve od sebe. Video sam lica mojih bivših igrača i video sam im šok u očima i to je bilo stvarno, stvarno teško“, rekao je Klop.

On je kazao da bi odluka o igranju bila drugačija da su ljudi koji su je doneli bili u autobusu.

„Ako niste bili u autobusu, ne možete tačno zamisliti kako je to“, rekao je Klop.

On je na kraju rekao da je isti kao i svi ljubitelji fudbala na svetu, kao i da mora da se nastavi sa igranjem.

„Ja sam kao i svaki drugi ljubitelj fudbala na svetu. Jedina razlika je što ih ja lično sve poznajem. Gledam na to kao i svi ostali što gledaju na to. Moramo da nastavimo dalje. Hoćemo i možemo. Možemo se koncentrisati na fudbal i trening“, rekao je Klop.

Beta