OVO NIKOGA NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM: Otkriveno šta je pisalo u jezivom pismu napadača na fudbalere Dortmunda

Nemačko federalno tužilaštvo saopštilo je danas da je preuzelo vođenje istrage posle napada na autobus tima Borusije Dortmund.

Portparolka tužilaštva Frauke Keler je rekla da će ovim povodom kasnije tokom dana biti održana konferencija za novinare, na kojoj će biti saopšteno više detalja.

Dok policija istražuje da li su tačne tvrdnje da iza ovo jezivog događaja stoje islamisti, na društvenim mrežama se pojavilo pismo koje se dovodi u vezu sa organizatorima napada, a koje nosi jezivu poruku:

– U ime Alaha, milostivog, samilosnog, 12 nevernika će biti ubijeno od strane naše braće u Nemačkoj. Niste smeli da budete kao Merkelova u svojoj prljavoj borbi. Vaše rakete još lete i muslimani ginu. Ostajmo čvrsti milošću Alaha. Od sada su svi nevernici glumci, pevači, sportisti i svi istaknuti Nemci na našoj meti. Imamo dva uslova: Da se prekine bombardovanje Sirije i da ratna baza bude zatvorena – između ostalog piše u pismu.

Prethodno je policija objavila da istražuje moguću „islamsku vezu“ povodom bombaških napada, nakon što je na mestu napada pronađeno prvo pismo u kom se pominje napad na božićnem vašaru u Berlinu.

Za napad u Berlinu, u decembru prošle godine u kom je 12 ljudi poginulo, odgovornost je preuzela Islamska država, podseća AFP.

Novosti