LOŠE VESTI ZA ZVEZDU STIŽU IZ ISTANBULA: Efes srušio Fenerbahče i otišao u TOP 8!

Anadolu Efes je sedmi tim koji je obezbedio plasman u TOP 8 Evrolige.

Istanbulski tim je u gradskom derbiju na domaćem terenu srušio ljutog rivala Fenerbahče sa 80:77.

Obradovićev tim je novim porazom doveo sebe u nezgodnu situaciju i sledi mu žestoka borba za četvrto mesto, koje donosi prednost domaćeg terena.

Zanimljiva informacija je da je ovo bila prva pobeda u istoriji Efesa nad Fenerbahčeom u Evroligi.

Ovakav ishod najmanje na ruku ide Crvenoj Zvezdi i Darušafaki, ekipama koje će se do poslednjeg kola boriti za plasman u TOP 8.

Ekipa Efesa je tokom cele utakmice vodila protiv tima Željka Obradovića. Domaćin je tokom treće četvrtine imao i maksimalnih +17, ali se gosti nisu predavali.

Fener je odigrao sjajnu poslednju četvrtinu. Oni su uspeli da pred poslednji minut svedu razliku Efesa na samo dva poena. Usledila je greška u izvođenju domaćina, pa je Fener imao napad za vođstvo. Bogdan Bogdanović je promašio trojku, te je Efes sa penala poveo sa četiri razlike. Srpski reprezentativac je na drugoj strani pogodio samo jedno bacanje, pa je pred poslednjih 15-ak sekundi tim Velimira Perasovića vodio sa 80:77. Dikson je brzo faulirao Pola, koji je promašio oba bacanja i tako dao nadu Feneru da trojkom stigne do produžetka. Ipak, do toga nije došlo, Bobi Dikson je preuzeo odgovornost, ali je iz teške pozicije promašio, pa je Anadolu Efes stigao do velike pobede i plasmana u TOP 8 fazu.

Efes su do najvažnije pobede u sezoni predvodili Danston sa 14, Grejndžer sa 13 i Pol i Braun sa po 10 poena. U ekipi Fenerbahčea istakli su se Dikson sa 19 i Bogdanović sa 16 poena. Nikola Kalinić je meč završio sa 12 poena.