LOŠE VESTI: Radonjić ostavio Zvezdu na dnu!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde do daljeg će biti usamljeni na poslednjem mestu Evrolige sa samo jednom pobedom u eliti, pošto je Panatinaikos večeras uspeo da dođe do drugog trijumfa u sezoni i da se odmakne od crveno-belih.

Radonjićev tim je kao domaćin porazio Baskoniju 98:83 pa će koliko toliko mirnije čekati nastavak borbe za evroligaške bodove.

Bajern je takođe u ovoj rundi došao do druge pobede, u nemačkom derbiju savladao je Albu, pa tim Vlade Jovanovića ostaje na začelju sa samo jednom pobedom u sedam utakmica. Istina, imali su crveno-beli i težak raspored i ostaje nada da će u nastavku sezone popraviti utisak.

 


Panatinaikosu, ali i Radonjiću, je meč sa Baskonijom bio od izuzetnog značaja baš zbog činjenice da je trijumf bio imperativ posle serije loših rezultata, pa su pod tim nabojem Atinjani i odigrali meč. Udarne napadačke igle bili su Amerikanci, Bejkon i Vilijams, koji su prednjačili sa po 16 poena, dok je Nejt Volters dodao 9.

Panatinaikos je utakmicu prelomio u trećoj četvrtini, taj period meča završen je rezultatom 29:16, što je „Zelenima“ donelo preko potrebnu sigurnost i mirniji nastavak utakmice protiv nepredvidivog i opasnog protivnika.

Kod gostiju, igrač koji je ostao u lošem sećanju i Zvezdi i Partizanu Amerikanac Hauard, bio je najefikasniji sa 20 poena.

Srpski reprezentativac Vanja Marinković stao je na 8 poena.

Baskonija se uprkos porazu održala u gornjoj polovini tabele sa učinkom 4-3, dok Pananatinaikos ostaje pri začelju sa skorom 2-5.

 


Be the first to comment on "LOŠE VESTI: Radonjić ostavio Zvezdu na dnu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*