KRAJ DUCIJEVOG SNA: Karenjo Busta zaustavio Lajovića u četvrtom kolu!

Dušan Lajović je završio svoj san na Mastersu u Indijan Velsu.

Srpski teniser je eliminisan u četvrtom kolu od Španca Karenja Buste sa 2:0 (6:4, 7:6).

Lajoviću treba čestitati na sjajnim partijama koje je pružio, i ostaje nam da se nadamo da će i u budučnosti igrati na ovako visokom nivou.

U prvom setu obojica tenisera su bila sigurna prilikom svojih servisa. Nažalost, Duci je jedini poklekao. Igrao se peti gem, Busta je imao jedinu brejk loptu u setu koju je iskoristio. Posle ovog brejka Španac je bez problema priveo set kraju i sa 6:4 stigao do vođstva od 1:0.

Lajović odmah na startu drugog seta gubi gem na svoj servis. Karenjo Busta je iskoristio tek šestu brejk šansu i poveo sa 1:0. Ipak, Duci se vraća veoma brzo. U četvrtom gemu pravi ribrejk i poravnava na 2:2. Ovo je bio poslednji brejk na meču. Teniseri su do kraja seta ljubomorno čuvali svoje gemove, pa se pobendik odlučivao u taj-brejku. U prva tri poena viđen je po jedan mini-brejk na obe strane. Lajović još jednom oduzima poen na servis rivala i stiže do 5:3. Nažalost, ovu prednost nije uspeo da pretoči u osvajanje seta. Karenjo dobija četiri poena u nizu i stiže do četvrtfinala Indijan Velsa.

Španac će u borbi za polufinale igrati sa pobednikom meča Gofan Kuevas.