ŠOK NA MARAKANI: Radnik ponovo zaustavio Crvenu zvezdu

Fudbaleri Crvene zvezde i Radnika odigrali su nerešeno, 1:1 (1:0) u susretu 20. kola Superligi.

Očekivalo se da će šampion Srbije na jubilarnom, stotom meču Dejana Stankovića slaviti pred svojim navijačima, ali se Radnik još jednom ove sezone pokazao kao tvrd orah.

Slavili su krajem oktobra u Surdulici sa 2:1, a sada su iskoristili jednu od retkih prilika u finišu meča da dođu do boda. Na terenu, očekivano, dosta uzbuđenja, ali su gosti iz Surdulice pružili zaista jak otpor, ali treba reći da ni napadači Crvene zvezde nisu imali preterano raspoloženi popodne, nedostajalo im je koncentracije u završnici.


Počeli su crveno-beli ofanzivno, već u trećem minutu su imali šansu preko Kataija, ali je Stefan Ranđelović odlično odbranio.

Bogdanovski je s druge strane dva puta zapretio iz daljine, ali je Borjan bio na mestu. Golman Surduličana Ranđelović je u nekoliko navrata, naročito u prvih 20 minuta, bio na visini zadatka posle šuteva Kataija i Bena, ali je potom u 33. minutu skrivio jedanaesterac. Neoprezno je startovao na Strahinju Erakovića, sudija Đorđe Maksimović je prvo odmahnuo rukom, ali je na proteste igrača Crvene zvezde i svih sa klupe ipak pogledao VAR snimak i promenio svoju odluku. Katai je šutirao precizno i Crvena zvezda je u 36. minutu povela sa 1:0.

Bukvalno dva minuta kasnije, novi duel pred golom Radnika, Ben je u skoku dobio udarac u glavu, raskrvavljena mu je arkada, a Maksimović je posle novog gledanja VAR snimka još jednom pokazao na belu tačku.

Ovog puta, a bilo je to 43. minutu, Katai je zatajio, šutirao je visoko, lopta je zakačila gornji deo prečke i završila preko gola Radnika, tako da se na odmor otišlo sa prednošću šampiona od 1:0. Pokušavali su igrači Crvene zvezde u nastavku da što pre dođu do drugog gola i učine finiš lakšim, ali nisu bili precizni. Ivanić je imao najbolju priliku u 60. minutu kada je za malo šutirao kraj desne stative. Imali su novu priliku izabranici Dejana Stankovića u 69. minutu preko Ivanića, ali ništa se nije promenilo. I onda u finišu šok za domaćina – pravo ni iz čega, u 83. minutu na centaršut Lukića, Bogdan Stamenković je sa šest metara glavom prosledio loptu u mrežu Borjana – 1:1. Pokušali su domaćini da dođu do novog gola, ali ništa od toga, kažnjeni su za brojne promašaje i Radnik je odneo bod.

 


Be the first to comment on "ŠOK NA MARAKANI: Radnik ponovo zaustavio Crvenu zvezdu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*