NIKOLIĆ: Uvertira pred večiti derbi

marko-nikolic-partizan-fk

Trener Partizana Marko Nikolić zadovoljan je igrom u pobedi nad Borcem, ali je i kritikovao igrače zbog „nonšalancije“ u napadu u drugom poluvremenu.

Crno-beli su savladali Borac 2:1 u 23. kolu SL, ali su bespotrebnim opuštanjem sredinom drugog dela meča malo zakomplikovali završnicu utakmice.

„Mislim da je ovo bila jedna od boljih partija. Potpuno smo kontrolisali u prvom poluvremenu i u većem delu drugog. Nisam zadovoljan nonšalancijom i egoizmom u završnici napada jer smo promašivali zicere“, rekao je Nikolić.

Partizan je 19. utakmicom bez poraza u SL ostao na šest bodova iza lidera Crvene zvezde, kojoj gostuje sledećeg vikenda u 15.3 „večitom“ derbiju.

„Po svemu vidjenom na terenu, trebalo je da bude potpuno rešeno do 60-65. minuta. To je dobra opomena pred naredno kolo, ali i pred sledeće utakmice. Ne smeju da nam se ponavljaju takve stvari. Moramo da igramo svih 90 minuta, bez potcenjivanja sebe, saigrača, publike, a pre svega protivnika“, kazao je Nikolić.

On je naveo da je srećan zbog nastupa strelca prvog gola Nebojše Kosovića.

„Sam sebi je dao najlepši poklon za rođendan i pokazao igračima iz svoje generacije kako se koristi prilika“, dodao je trener Partizana.

Alen Stevanović nije bio u sastavu crno-belih zbog „sitne povrede“ i po rečima Nikolića biće spreman za „večiti“ derbi sa Crvenom zvezdom.

Beta