LIGA EVROPE: Gentovo čudo protiv lošeg Totenhema, Ludogorec na korak od eliminacije, surovi Lion uništio AZ

Od 19 časova na programu je bilo osam mečeva prve runde nokaut faze Lige Vrope.

Najveće iznenađenje dogodilo se u Belgiji gde je Gent sa minimalnih 1:0 savladao Totenhem. Sparsi su posle poraza od Liverpula odigrali još jednu veoma lošu utakmicu, pa su Belgijanci golom Perbea u 59. minutu stigli do velikog trijumfa. Celu utakmicu za domaćina na veoma visokom nivou odigrao je Stefan Mitrović.

Olimpiik iz Liona je na korak od prolaska u narednu fazu. Francuzi su slavili na gostovanju u Alkmaru protiv AZ-a sa 4:1. Dva gola postigao je Lakazet, a jedan Tuso i rezervista Ouar u 94. minutu. Počasni pogodak za domačina delo je Jahanbakša,

Najubedljiviji bio je Rostov. Rusi su na svom terenu deklasirali Spartu iz Praga sa 4:0 i tako širom otvorili vrata plasmana u 16 najboljih timova Lige Evrope. Mevlja, Polož i Noboa su bili strelci u prvom poluvremenu, a konačan rezultat postavio je Azmun u drugih 45 minuta.

U ostalim mečevima Ludogorec je poražen na svom terenu od Kopenhagena sa 2:1. Fiorentina je golom Bernadeskija stigla do važnog trijumfa na gostovanju Menhengladbahu. Olimpijakos i Osmanlispor odigrali su bez golova, a remi je viđen na meču između Astre i Genka gde je bilo 2:2. Šahtjor Donjeck napravio je veliki korak ka plasmanu u narednu rundu posle trijumfa nad Seltom u Vigu od 1:0.