DEČKO JE PREŠAO IGRICU: Jokićevih ludačkih 40 poena, Denver u čudu (VIDEO)

Srpski košarkaš Nikola Jokić postigao je 40 poena uz šut iz igre od 74 odsto u pobedi svog tima nad Njujorkom u gostima 131:123, u utakmici koja se igrala rano jutros.

Jokiću je to lični rekord karijere, a u meču protiv Njujorka imao je učinak i od devet skokova i pet asistencija. Denver je na poluvremenu gubio dva razlike, ali je u trećoj četvrtini preokrenuo. Nagetsi su tada dali 36 poena, od čega je Jokić postigao 18. U tom delu igre šutirao je iz igre 7/9, dok je na utakmici imao šut 17/23 iz polja, odnosno 4/5 sa penala.

„U toj trećoj četvrtini su mi samo ubacivali loptu dole, a ja sam pomislio: ‘o, veruju mi’. To je dobar osećaj. Lako je igrati kad znate da vam saigrači veruju“, rekao je Jokić.

On se posle utakmice šalio sa novinarima i svojim saigračima, ali je kazao da za njegov tim nema lakih utakmica u borbi za plej-of.

„Igramo u gostima posle poraza u Atlanti. Nama je svaka utakmica važna, nema lakih mečeva za nas…Nisam jahao konja u Central parku, išao sam u srpski restoran u Njujorku i jeo sam dobru hranu. Mnogo dobre hrane. Možda sam zbog toga ovako igrao“, rekao je Jokić.

Medison skver garden je jedna od sala sa najviše istorije u NBA, koja je za svakoga u ligi posebno mesto. To je istakao i trener Denvera Majkl Meloun dok je hvalio srpskog reprezentativca.

„Garden je posebno mesto. Odrastao sam ovde i znam šta ona znači. To što je Nikola ovde dao 40, devet i pet, pred publikom u Gardenu, znači samo da će legenda o njemu nastaviti da raste. Kada to uradite ovde, onda se cementirate u NBA i kao pravi igrač“, rekao je Meloun.

Krilo Denvera Darel Artur ocenio je pre nedelju dana, kada je Jokić postigao prvi „tripl-dabl“, da je srpski igrač budući član Kuće slavnih. Sada je otišao još dalje.

„Ma, on je najveći svih vremena. On je poseban igrač, uvideo sam to na vreme prošle godine. Stvarno ga je teško čuvati. Ne znam uopšte kako iko može da ga čuva. Napad nam je 10 puta bolji kad on igra, svi su bolji kad je on na terenu. A još će da napreduje, ima tek 21 godinu. Ne voli da gubi ni u čemu, šta god da radi, bez obzira da li su video-igre ili iks-oks, šta god da radi“, rekao je oduševljeni Artur.

Vilson Čendler je pohvalio ne samo Jokićevu igru, već i njegovu ličnost.

„On je već zvezda i definitivno će biti još veća zvezda. Još prošle godine sam posle nekih utakmica znao da će biti veliki. Posle toga sam gledao kako je letos radio na sebi i napredovao, pa onda na Olimpijskim igrama. On je sjajan košarkaš, a ima i harizmu. Odlična je osoba i ljudi ga vole“, rekao je Čendler.

Beta

Beta