ČELSI KORAK BLIŽE TITULI: Mane i Liverpul nadigrali nikad gori Totenhem! (VIDEO)

sadio-mane-liverpool-liverpul

Fudbaleri Liverpula prekinuli su očajan niz i upisali prvu pobedu u Premijer ligi u 2017. godini.

Redsi su u derbiju kola savladali Totenhem sa 2:0.

Ekipa Jirgena Klopa je potpuno zasluženo stigla do pobede. Od samog starta utakmice Liverpul je bio nadmoćniji rival, dok je Totenhem igrao neshvatljivo loše, i ne pamti se kada su Sparsi poslednji put odigrali ovako katastrofalno.

Ređale su se šanse pred golom Ljorisa, sve dok Mane nije u 16. minutu posle sjajne asistencije Vajnalduma doveo svoj tim u vođstvo. Samo dva minuta kasnije Mane postiže još jedan gol, Dejvis je napravio početničku grešku, koju je Senegalac surovo kaznio. Do kraja poluvremena Redsi su propustili još nekoliko fantastičnih prilika, dok je Totenhem samo jednom opasno zapretio.

U drugom poluvremenu Totenhem je imao više loptu u svojim nogama, ali za čitavo poluvreme nije imao nijednu stopostotnu šansu. Liverpul je spustio tempo u nastavku utakmice, ali i pored toga su imali nekoliko veoma dobrig prilika.

Ovom trijmfu Liverpula, se najviše raduje Čelsi, koji će ukoliko pobedi Barnli imati dvocifrenu razliku u odnosu na drugoplasiranog.

Totenhem je doživeo prvi poraz posle devet utakmica u Premijer ligi, i sada se nalazi na drugom mestu sa 50 osvojenih bodova, ali će Siti ukoliko trijumfuje u ponedeljak na gostovanju Bornmautu prestići Sparse.

Liverpul je sa druge strane prekinuo turobnu seriju i upisao prvu pobedu u Premijer ligi ove godine. Sa ova tri boda Redsi su bar na dva dana na poziciji četiri.