PREMIJER LIGA: Očajnom Junajtedu samo bod protiv Hala, Siti uništio Vest Hem!

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su večeras u gostima ekipu Vest Hema sa 4:0 u utakmici 23. kola Premijer lige.

Siti je, posle 14. pobede u šampionatu, a prve posle dva kola, peti na tabeli sa 46 bodova, dok je Vest Hem na 11. poziciji sa 28 bodova.

Pitanje pobednika na večerašnjem meču Siti je praktično rešio posle prvih 45 minuta.

Kevin de Brujne je prvi pogodio u 17. minutu. On je iskoristio dobru asistenciju Gabrijela Hesusa i sa 12-13 metara pogodio mrežu Vest Hema. Samo četiri minuta kasnije na 2:0 je povisio David Silva, dok je strelac trećeg pogotka bio Hesus u 39. minutu.

Gabrijel Hesus je tako postao prvi igrač Mančester sitija koji je upisao i asistenciju i gol u svom prvom nastupu za klub.

Pobedu ekipe Pepa Gvardiole potvrdio je Jaja Ture u 66. minutu golom iz jedanaesterca.

Fudbaleri Mančester junajteda i Hala odigrali su večeras nerešeno 0:0 u utakmici 23. kola Premijer lige.

Junajted je, posle devetog remija u sezoni, šesti na tabeli sa 42 boda, dok je Hal na pretposlednjem mestu sa 17 bodova.

Ekipa s Old Traforda je imala nekoliko dobrih prilika tokom meča, ali Pol Pogba, Markus Rašford i Mata nisu uspeli da te šanse pretvore u golove. Na drugoj strani, priliku za Hal propustio je nekadašnji igrač Partizana Lazar Marković.

Fudbaleri Stouka i Everton su odigrali 1:1.

Domaći su došli u prednost u sedmom minutu golom Pitera Krauča kome je to bio 100. gol u Premijer ligi. Everton je izjednačio u 39. minutu autogolom Rajana Šokrosa.

Stouk je deveti na tabeli sa 29 bodova, dok je Everton na sedmom mestu sa 37.