TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN ŠVAJCARCA: Federer je varalica!

Bivši teniser Pet Keš uputio je oštre reči prema Rodžeru Federeru nakon finala Australijen opena u kojem je Švajcarac stigao do 18. Grend slem titule.

Britanac je Rodžera nazvao prevaratnom zbog toga što je tražio medicinski tajm-aut na kraju četvrtog seta.

– Ne možeš prekinuti maraton samo zato što si umoran. To je izgledalo veoma loše dok sam gledao meč. To je pogrešno, pogrešno, pogrešno… To je varanje i ne bi trebalo da bude dozvoljeno. To je „legalno varanje“ ali i dalje nije u redu, izjavio je Keš.

Federer je ovakve sumnje odbacio, rekavši da je imao problema sa nogom.

– Noga me je bolela od drugog kola. Uspeo sam da igram uprkos tome. Protiv Stana Vavrinke me je sve vreme bolelo, sa obe strane prepone. Osetio sam jaču bol u drugom setu, a dodatno je pojačalo tokom trećeg. Pomislio sam da su pravila tu da se koriste, ali ne smeju da se zloupotrebljavaju. Mislim da sam to pokazao  tokom 20 godina karijere. Zato smatram da Keš preteruje. Ja sam poslednji čovek koji traži medicinski tajm-aut. Nemam pojma o čemu govori-, izjavio je Federer.

Setimo se samo šta je Rodžer govorio kada je Novak tražio medicinske tajm-autove u sličnim situacijama. S toga ova kritika Peta Keša i te kako ima osnova.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!