SJAJAN POČETAK: Jelena posle velike borbe izbacila Nemicu i plasirala se u drugo kolo!

Srpska teniserka Jelena Janković uspešno je startovala na Australijen openu.

Ona je u prvom kolu savladala Loru Zigemund sa 2:1 u setovima posle 152 minuta igre.

Jelena je igrala veoma dobro u prvom setu, podsetila je na dane kada je bila u samom vrhu svetskog tenisa. Protivnica nije imala ni šansu, pa je srpska teniserka posle samo 39 minuta igre i tri osvojena brejka lagano rešila set u svoju korist.

U drugom setu gledali smo potpuno drugačije uloge. Jelena je očajno servirala i dozvolila je Nemici da joj čak četiri puta oduzme servis, pa je Zigemund za 54 minuta u drugom setu stigla do izjednačanje.

Najveća borba viđena je u odlučujućem setu. Ponovo su se obe teniserke mučile sa svojim servisom. Prva je do brejka stigla Jelena, i to u trećem gemu, pa je povela sa 2:1. Žilava Nemica se nije predavala, pa je pri rezultatu 3:2 vratila brejk i poravnala na 3:3. Usledila su tri gema u nizu u kojima smo videli brejkove, a Jankovićeva je pri rezultatu 5:4 konačno osvojila gem na svoj servis, a samim tim i set, kojim se plasirala u drugo kolo.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!