PEPE, NIJE TI OVO BUNDESLIGA: Everton uništio očajni Siti i srušio mu snove o tituli (VIDEO)

Fudbaleri Evertona ostvarili su verovatno najveću pobedu u dosadašnjem delu Premijer lige.

Karamele su na svom Gudisonu deklasirale Mančester Siti sa ogromnih 4:0.

Gosti su imali više prilika tokom utakmice, ali je Everton za razliku od rivala surovo kažnjavao svaku grešku. Odbrana Sitija je još jednom bila na amaterskom nivou.

Lukaku je posle brzopotezne akcije i asistencije Miraljasa savladao Brava i doneo prednost Evertonu u 34. minutu. Pre tog gola Građani su promašili nekoliko izglednih prilika.

Drugo poluvreme startovalo je novim šokom za Gvardiolu i ekipu. Miraljas je ovoga puta bio strelac, pa je na semaforu u 47. minutu pisalo 2:0. Siti je unastavku besomučnoi pokušavao, ali nije stvarao puno izglednih prilika. Gvardiola je pokušao uvođenjem Ihenača da razmdra svoj tim, ali uzalud. Karamele su do kraja utakmice uspele da totalno ponize rivala. Treći gol je bio pravo remek delo. Velika nada Evertona 18. godišnji Tom Dejvis se sa svoje polovine stuštio ka golu Sitija, napravio je nekoliko sjajnih driblinga, zatim je napravio dupli pas sa Barklijem, da bi prelepu akciju krunisao svojim debitantskim golom u Premijer ligi. Ipak, tu nije kraj debitantima. Ademola Lukman je odigrao  svoje prve minute u dresu liverpulskog kluba. Ušao je u igru u 90. minutu, a samo četiri minuta kasnije postigao je gol, nakon što je kaznio očajnu reakciju Sitijeve odbrane.

Na kraju konačnih 4:0 za Everton. Siti je sada na 10 bodova minusa od Čelsija, i može se reći da se oprostio od borbe za titulu, pogotovo što mu sledeće nedelje na Etihad stiže  zahuktali Totenhem.