ZBOGOM TENISU: Ana Ivanović završila igračku karijeru! (VIDEO)

Srpska teniserka Ana Ivanović (29) je uživim obraćanjem preko svog Fejsbuk profila saopštila da završava karijeru.

Nekadašnja prva teniserka sveta je odlučila da napusti beli sport najviše zbog toga što više ne može da igra na najvišem nivou.

– Imam važne vesti koje želim da podelim sa vama, nisam htela nigde drugde da objavim ovu informaciju jer mislim da vi zaslužujete da saznate prvi. Odlučila sam da se povučem iz profesionalnog tenisa. Teška odluka, ali ima dosta razloga za slavlje. Igram tenis od pete godine, kada sam videla Moniku Seleš na televiziji. Roditelji su mi pružili puno podrške, a svojevremeno sam bila prva na svetu. Bila sam prva na svetu 2008, osvojila sam 15 WTA titula, igrala tri Grend Slem finala, Fed kupova, kao i mnogo nezaboravnih mečeva. Mogu reći da je to odlično za devojku iz Srbije, ali pošto više nisam u mogućnosti da se i dalje takmičim na najvišem nivou, moram da se povučem. Šta dalje? Postaću ambasador sporta i zdravog života i istraživaću prilike u biznisu, modnoj industriji, između ostalog. Takođe, imaću više vremena za svoje filantropske aktivnosti, uključujući i rad za UNICEF. Pored toga, ko zna? Sve što mogu reći je da živim svoje snove i zaista se nadam da ću pomoći drugima da rade to isto. Zato, nemojte biti tužni. Budite optimistični uz mene. Šaljem ljubav i veliku zahvalnost svima koji su mi pomogli da živim najlepši život. Volim vas sve i hvala. Vaša Ana, rekla je Ana dok se obraćala fanovima preko svog Fejsbuk profila.

Daleko najveći uspeh u karijeri ostvarila je 2008. godine kada je osvojila Roland Garos. Sa FED kup reprezentacijom igrala je u velikom finalu.

12 nedelja je provela na vrhu WTA liste, a osvojila je ukupno 15 trofeja uz zaradu od 15.510.787 dolara.

Ani želimo puno sreće u nastavku života, a mi ćemo se uvek rado sećati njenih pobeda.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, kliknite na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!

 

1 Comment on "ZBOGOM TENISU: Ana Ivanović završila igračku karijeru! (VIDEO)"

  1. Zora Čukac | 29/12/2016 at 05:43 |

    DRAGA ANA, DIVNA SI SPORTAŠICA, DIVAN SI ČOVJEK, OSTVARILA SI SVOJE SNOVE… PUNO SREĆE I RADOSTI U ŽIVOTU ŽELE TI LJUBITELJI TENISA IZ HRVATSKE, SRETNO…

Comments are closed.