HVALA NA SVEMU MAJSTORI: Gocić i Nikić se oprostili od reprezentacije pobedom nad Timom sveta!!! (VIDEO)

Proslavljeni vaterpolisti Srbije Živko Gocić i Slobodan Nikić oprostili su se danas od reprezentacije spektakularnom utakmicom protiv „tima sveta“ na prepunom bazenu u Tašmajdanu.

Ekipe su odigrale revijalan meč, pun atraktivnih poteza, a rezultat je bio u drugom planu. Beogradska publika na krcatom Tašmajdanu, oko 2.000 ljudi, toplo je pozdravila igrače „tima sveta“, koji su činili vrhunski igrači iz Hrvatske, Madjarske, Crne Gore, Španije, Italije i drugih, a ovacijama je pozdravila „delfine“.

Utakmica se završila sredinom poslednje četvrtine, kada su Gocić i Nikić izašli iz bazena, uz pesmu grupe Kvin (Queen) „We are the Champions“ (Mi smo šampioni), potpisali su autograme deci pored bazena, ali i pojedinim ljudima iz publike, koja ih je burno pozdravila i uzvikivala „šampioni“. Oni su se posle pozdravili sa „timom sveta“ i svojim saigračima.

Srbija je ovog leta krunisala vrhunsku godinu osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, posle kojih su Gocić i Nikić najavili oproštaje. Gocić ima 362 nastupa za nacionalni tim, dao je 207 golova i osvojio 26 medalja. Nikić ima 355 nastupa, postigao je 354 gola i osvojio je 29 trofeja, što ga čini najtrofejnijim vaterpolistom sveta.

Meč na Tašmajdanu gledali su brojni ljudi iz vaterpola, državni službenici, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, fudbalska legenda Dejan Stanković, i drugi sportski radnici, ali i glumci i ličnosti iz javnog života.

Vaterpolo savez Srbije je pre početka utakmice dodelio priznanja za jubilarne nastupe u reprezentaciji. Priznanja za 100. nastup dobili su Dušan Mandić, Miloš Ćuk i Branislav Mitrović; za 200 Stefan Mitrović, Milan Aleksić i Gojko Pijetlović, dok je Filip Filipović nagradjen za 300 nastupa za nacionalni tim.

Srbija je igrala u sastavu iz Rija i činili su ga: Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Živko Gocić, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Nikolau Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović i Branislav Mitrović.

Tim sveta činili su: Hristos Afrudakis (Grčka), Aleksandar Ivović, Predrag Jokić, Miloš Šćepanović (Crna Gora), Marko Avramović, Slobodan Soro (Srbija), Paulo Obradović, Luka Lončar (Hrvatska), Deneš Varga, Daniel Varga, Gabor Kiš, Norbert Madaraš (Madjarska), Lukaš Seman (Slovačka), Giljermo Molina (Španija) i Pijetro Filjoli (Italija). Trener je Vjekoslav Kobešćak.

Rezultat je na kraju bio 14:12 za Srbiju. Sav prihod od ulaznica namenjen je u humanitarne svrhe.

Kada su se pozdravili sa bivšim saigračima, predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić je Gociću i Nikiću uručio priznanja za nastupe u reprezentaciji, a dobili su i penzionerske stolice, na kojima je pisalo „čiča Žile“ i „čiča Boba“.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, kliknite na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!

Beta