OGLASILA SE KVITOVA: Potresena sam, ali i srećna što sam živa (FOTO)

Češka teniserka Petra Kvitova, koja je danas napadnuta nožem u svojoj kući, rekla je da je najgore prošlo i da je sada najvažnije da lekari utvrde u kakvom je stanju povredjena leva ruka.

„Ono što mi se desilo sigurno nije prijatno, ali to je prošlo. Najvažnije je da lekari utvrde u kakvom stanju je moja ruka. Imam poverenje u njih i verujem da će se sve dobro završiti“, navela je Kvitova na Fejsbuku.

Dvostruka pobednica Vimbldona je pre toga na Tviteru navela da joj je ruka povredjena u samoodbrani, da je potresena, ali da je srećna što je živa.

„Ako nešto o meni znate to da sam jaka i da ću se boriti. Hvala svima na porukama, ljubavi i podršci“, rekla je dvadestšestogodišnja teniserka.

Kako je rekla portparolka Karel Tejkal, Kvitovu je danas u njenoj kući u gradu Prostejov napao provalnik i rasekao joj levu ruku.

„Imam najbolju negu, najgore je iza mene“, navela je Kvitova, koja je levoruka.

Portparol policije u Prostejovu rekao je da je napadač muškarac starosti oko 35 godina, da je pobegao sa lica mesta i da policija za njim traga.

Kvitova je danas trebalo da nastupi na humanitarnom meču zajedno sa sunarodnicom Lucijom Šafarovom.

„To je užasno. Ovakve stvari su šokantne. To može da se dogodi svakome od nas. Ovo je stvarno strašno“, rekla je Šafarova za češki radio.

Beta