SPEKTAKL U PIONIRU: Zvezda RAZBILA šampiona Evrope i ostala ŽIVA!

FOTO: KK Crvena zvezda

Crvena zvezda odigrala fantastičnu završnicu za pad prvaka Evrope u sjajnoj atmosferi nekadašnjeg “Pionira”.

Crvena Zvezda je prekinula seriju poraza protiv aktuelnog prvaka Evrope Efesa, koji je pao u grotlu hale “Aleksandar Nikolić” – 94:75 (20:25, 29:20, 19:22, 26:8).

Odigrali su crveno-beli pre svega timski, ali je ovoga puta jedan igrač iskočio u prvi plan. Učinio je to Fakundo Kampaco, koji je i bukvalno “iskrvario” za pobedu crveno-belih.

 


Čak je zbog krvavih kolena na četiri i po minuta pre kraja morao van terena! Ali, tada je već ekipa Duška Ivanovića imala veliku prednost i što je još važnije, nastavili su da je uvećavaju, posle zakucavanja Mitrovića na nešto više od tri minuta do kraja, kad se ispostavilo da je sve rešeno (88:74).

Nije Crvena Zvezda najbolje počela meč, mučila se na startu u napadu, još više u odbrani. Efes je zatrpavao koš crveno-belih u prvoj četvrtini, pogađaо je šampion Evrope i neke teške šuteve.

Ipak, domaći se nisu predavali, a svoj tim je pokrenuo Ognjen Dobrić, koji je u ranoj fazi meča ubacio 12 poena. Tada je Zvezda još bila u zaostatku, na isteku prvog kvartala imala je pet poena manjka (20:25).

Vodili su gosti i sa 34:26, ali su se potom razigrali Nedović i pre svega Kampaco. Ubacio je Nedović pet vezanih poena, potom je i Argentinac u kratkom vremenskom intervalu pogodio tri trojke za veliki preokret (36:34).

U finišu prvog poluvremena Kampaco je iznudio tri slobodna bacanja, ujedno je i klupa Efesa dobila tehničku grešku, a Argentinac je bio precizan sva četiri puta, Zvezda je imala upravo četiri peona viška na poluvremenu (49:45).

Početak trećeg kvartala bio je odličan po ekipu Duška Ivanovića, koja je posle „dva plus jedan“ Kuzmića, potom i trojke Dobrića prvi put imala dvocifrenu prednost (55:45).

Ipak, ekipa Ergina Atamana imala je odgovor, uglavnom preko sjajnog Embajea, koji je ubacio tri trojke, pa je Efes čak i poveo (67:66). Zvezda je u poslednju četvrtinu ušla sa minimalnom prednošću, uz koš Petruševa sa zvukom sirene (68:67).

 


Kao i u drugoj četvrtini, i u finišu meča odgovornost je preuzeo Kampaco. Ovoga puta nije samo razigravao saigrače, već je imao i sjajan košgeterski učinak. Najviše zahvaljujući Argentincu Zvezda je na šest minuta do kraja imala osam poena prednosti (78:70). Ispostavilo se da je tada pobednik već bio odlučen.

Na kraju, fantastični Kampaco je ubacio 22 poena, uz tri skoka i sedam asistencija, pratili su ga Dobrić sa 15, Bentil i Mitrović sa po deset, Nedović sa devet, Petrušev je ubacio sedam, Vildosa šest, Kuzmić i Lazarević po pet, Marković tri, a Martin dva poena. Na drugoj strani, bolji od ostalih bili su Bobua i Žižić sa po 16, Klajburn i Embaje su ubacili po 12 poena.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "SPEKTAKL U PIONIRU: Zvezda RAZBILA šampiona Evrope i ostala ŽIVA!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*