MANE RASTUŽIO GUDISON: Liverpul srušio Everton u 94. minutu! (VIDEO)

Fudbaleri Liverpula slavili su na gostovanju Evertonu u jednom od najvećih derbija engleskog fudbala sa 1:0.

Jedini strelac u tvrdoj utakmici, u kojoj nismo videli Bog zna kakav fudbal, bio je Sadio Mane u 94. minutu.

Everton je bio bolji rival u prvih 20 minuta, Kuman je potpuno iznenadio Jirgena Klopa visokim presingom, pa je Liverpul jedva prelazio polovinu terena u tim trenucima. Ipak, domaćin nije uspeo da stvoji nijednu stopotstotnu šansu. Liverpul je zaigrao nešto bolje u nastavku poluvremena, ali sem poluprilike Origija, nije bilo opasnosti za Stekelenburga.

Posle odmora ekipa Jirgena Klopa zaigrala je u prepoznatljivom stilu. Visokim presingom su potpuno uništili Everton. Sve vreme se igralo na polovini domaćina, ali kao i u prvom poluvremenu, nedostajale su stopostotne šanse. Prvu takvu priliku imao je Firmino, ali je Stekelenburg sjajno zaustavio udarac Brazilca. Golman Evertona je ubrzo nakon toga napustio teren zbog povrede, pa ga je zamenio Robles. Nastavili su Redsi sa boljom igrom, pa je posle kornera Firmino ponovo bio u šansi, ali se ovoga puta istakao Robles. Everton je uspeo samo jednom da zapreti i to preko Vilijamsa, ali je njegov travljav udarac glavom lako ukrotio Minjole. Staridž je u međuvremenu zamenio Origija, i to se ispostavilo kao možda i presudni momenat. Engleski napadač je u 94. minutu šutirao po zemlji, lopta je pogodila stativu, a na nju je naleteo Sadio Mane i zakucao je u mrežu Evertona. Tada je počelo veliko slavlje pristalica Redsa, a čak je zapaljena i jedna baklja. Mogao je Liverpul i do ubedljivije pobede, ali je Firmino propustio i treću ogromnu priliku.

Sledeže 18. kolo Premijer lige na programu je 26. decembra, kada će na popularni Boksing Dej biti odigrano osam utakmica.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо