ISTORIJA: Sudija pregledavao snimak, pa dosudio penal, Kašima u finalu svetskog klupskog prvenstva! (VIDEO)

Japanski fudbalski klub Kašima plasirao se danas u finale svetskog klupskog prvenstva, pošto je u polufinalu pobedio kolumbijski Atletiko Nasional sa 3:0.

Kašima će u borbi za titulu igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem se sastaju Real Madrid i meksički klub Amerika.

Današnji meč u japanskom gradu Suita obeležio je momenat kada je sudija zaustavio igru i pogledao snimak sporne situacije u kaznenom prostoru Atletiko Nasionala. Madjarski sudija Viktor Kašai je tako ušao u istoriju kao prvi arbitar koji je to uradio.

Fudbaler Kašime Gaku Šibasaki je u 31. minutu izveo slobodan udarac, a njegovog saigrača Daiga Nišija je u šesnaestercu oborio Orlando Berio. Kašai je potom zaustavio igru, otišao pored terena i odgledao snimak i potom dosudio penal za japanski tim.

Siguran izvodjač penala bio je Šoma Doi, pa je tako Kašima povela, iako je šampion Južne Amerike dominirao u prvom poluvremenu.

Golova u drugom poluvremenu nije bilo sve do samog finiša kada su Jusuši Endo u 83. minutu i Juma Suzuki dva minuta kasnije potvrdili pobedu Kašime i plasman u finale klupskog svetskog prvenstva.

Beta

Beta