ŠTA KAŽU VEČITI: Vučelić i Terzić se oglasili povodom Regionalne lige

Regionalna liga klubova sa prostora bivše SFRJ je sve bliža. Omladinski timovi već naredne sezone počinju takmičenja, pa je samo pitanje vremena kada će i seniorski timovi krenuti istim putem.

Novoizabrani predsednik Partizana Milorad Vučelić je u izjavi za Novosti izneo svoj stav po pitanju Regionalne lige.

– Nisam baš entuzijasta po pitanju organizacije regionalne lige, a najspornija su dva segmenta – bezbednost i razvijanje drugih sredina umesto domaćih. Nisam za to da se razvija fudbal u susednim republikama, nauštrb našeg prvenstva. Srbija je tolika kolika je i ne bi trebalo da je gušimo kao u košarci, već da učinimo sve da negujemo i podižemo svoje centre. Lako je biti sebičan i uključiti se u sve to, jer bi Partizanu odgovaralo, ali ako biram između Širokog i Maribora ili Niša i Kruševca uvek sam za naše gradove i klubove, rekao je prvi čovek Crno-belih Milorad Vučelić.

Sa druge strane Zvezdan Terzić je još uvek suzdržan.

–  Crvena zvezda je ozbiljan klub da bi zauzimala ozbiljan stav oko ozbiljnih stvari samo na osnovu novinskih natpisa. Kada budemo zvanično informisani od strane FSS o bilo kakvoj regionalnoj ligi, tada ćemo da napravimo ozbiljnu analizu, zauzmemo stav i obavestimo javnost – rekao je Terzić za Žurnal.