TAVAMBA: Došao sam u Partizan zbog Evrope i osvajanja trofeja!

Novi fudbaler Partizana Leandre Tavamba rekao je da se njegove ambicije podudaraju s ambicijama kluba i da je odluku da pojača klub doneo pre nekoliko meseci.

„U Partizan sam došao zato što se moje ambicije podudaraju s ambicijama kluba, a to je da se osvajaju trofeji i nastupa u Evropi. Naravno, ne očekujem da osvojim sve u jednoj sezoni, a potreban mi je i period afirmacije.“

„Odluku da dođem u Partizan sam doneo još pre nekoliko meseci, pošto smo imali kontakte na pripremama u Turskoj prošle zime“, rekao je Tavamba.

„Pričao sam sa mojim agentom još tada i rekao mu da bi za moju karijeru bilo dobro da pređem u Partizan koji je veliki klub i koji ima velike ambicije, ali njemu je u tom trenutku bio važan finansijski momenat, pa sam na kraju završio u Kairatu“, dodao je on.

Ovaj 26-godišnji napadač je s Partizanom potpisao trogodišnji ugovor, pošto mu je po završetku sezone u Kazahstanu prošlog meseca istekao ugovor s Kairatom. On će u novom klubu nositi dres s brojem 3.

„Najviše volim da igram fudbal, pozicija nije toliko bitna. Kada budem pričao s trenerom i kada odradim par treninga on će odlučiti šta ću igrati“, rekao je Tavamba.

Tavamba je pojasnio zašto se odlučio za dres sa brojem tri, iako igra na poziciji napadača.

„Kada sam došao u Slovačku da igram jedini dovoljno veliki dres za mene je bio onaj s brojem tri… Vremenom sam ga zavoleo. Ali ima i ono, sve što radilo u životu radimo na ‘tri’… Znate, ‘jedan, dva, tri, idemo'“, rekao je Tavamba kroz osmeh.

On je dodao da je prethodnih meseci pratio rezultate Partizana, ali da ih nije gledao.

Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev izrazio je nadu da će Tavamba „sav svoj potencijal“ pokazati u dresu Partizana

„On fizički izrazito dominantan, visok je i snažan, verujem da će se svi njegovi kvlaiteti brzo videti. Takodje, tehnički je jako kvalitetan, to je bio jedan od glavnih razloga što smo ga doveli. Partizan ima dobar tehničko-taktički sistem i verujem da će on u tom sistemu pokazati svoj pun potencijal“, rekao je Iliev.

On je rekao da je Partizan još prošle zime želeo da dovede Tavambea, ali da zbog finansijke situacije to nije bilo moguće.

„Leandre je igrač kog pratimo već godinu dana. Prošle zime u Turskoj smo dosta pričali s njim, gledali smo par utakmica i sve treninge na pripremama, ali znajući finansijku situaciju Kairata, ali i našu, ništa nismo mogli da uradimo, pa smo čekali priliku. Na kraju, doveden je na način kao što rade svi veliki klubovi. Pregovori su krajali kratko i bili su baš lagani, jer je on bio zadovoljan svime, kako istorijom i veličinom, tako i ambicijama“, rekao je Iliev.

Novinare je zanimalo da li će neko od napadača u zimskom prelaznom roku napustiti Partizan, s obzirom na dovodjenje Tavambea, Iliev je rekao da ne želi o tome da priča u ovom trenutku.

„Nekom drugom prilikom ćemo pričati o tome. Partizan će učiniti sve da zadrži svoje najbolje igrače tokom zime“, rekao je Iliev.

FOTO: FK Partizan

Beta