SANČEZ ČUVA TOBDŽIJE: Čileanac sa dva pogodka pogurao Arsenal do trijumfa protiv Trešnjica (VIDEO)

Fudbaleri Arsenala posle dva vezana remija u Premijer ligi upisali su pobedu protiv Bornmauta. Tobdžije su na Emirejtsu slavile sa 3:1.

Junak trijumfa bio je dvostruki strelac Aleksis Sančez. Čileanac je postigao po jedan gol u oba poluvremena. Doneo je vođstvo svom timu u 12. minutu. Trešnjice su imale ekspresan odgovor. Vilson je iznudio i iskoristio penal u 23. minutu, pa je na semaforu stajalo 1:1. Do kraja poluvremena oba tima su imala svoje šanse, ali proene rezultata nije bilo.

Ipak, ono što Arsenal nije uspeo u prvih 45 minuta, ispravio je u drugom poluvremenu. Monreal je centrirao, a Volkot je sproveo loptu u mrežu, pa je od 53. minuta Arsenal ponovo bio u prednosti. Na poslednji pogodak čekali smo sve do nadoknade vremena, kada je rezervista Žiru sjajno uposlio Sančeza, kome nije bilo teško da ubaci loptu u prazan gol i postavi konačnih 3:1.

Tim Arsena Vengera je ovim trijumfom stigao do brojke od 28 bodova i trenutno drži četvrtu poziciju. Bornmaut je i pored poraza na visokoj 11. poziciji.

Od 17:30 na programu su dva poslednja meča ovog kola, a sastaju se Mančester Junajted Vest Hem i Sautempton Everton.