TAKO SE PONAŠA PRAVI ŠAMPION: Đokovićeva izjava posle poraza pokazala koliko je veliki!

Srpski teniser Novak Djoković ocenio je da ga je Endi Marej nadigrao u finalu završnog ATP turnir u Londonu i rekao da je Britanac zaslužio da na kraju godine bude na prvom mestu.

„Danas smo obojica bili deo istorije i čast mi je biti deo ovoga. On je definitivno broj 1, zaslužio je da pobedi danas. Igrao je bolji tenis, a ja nisam uspeo da se vratim na kraju, iako sam igrao sve bolje u završnici… Očigledno je to bilo prekasno. Čestitam Mareju na trofeju“, rekao je Djoković posle meča.

Djoković je večeras u finalu završnog ATP turnira u Londonu poražen od Mareja u dva seta, 6:3 i 6:4.

Srpski teniser će posle tri sezone na prvom mestu ATP rang-liste godinu završiti na drugom mestu.

„Sjajna godina. Ima toliko stvari na koje mogu da mogu ponosan, pogotovo u prvih šest meseci“, rekao je Djoković.

Britancu je ovo prvi trofej u karijeri na završnom ATP turniru, a ukupno deveta titula u sezoni.

„Veoma poseban dan za mene. Igrao sam protiv Novaka u ovakvom meču, posle toliko susreta, finala i veoma sličnih mečeva ovom. Ovo je zaista teško rivalstvo… Toliko puta sam gubio od njega i ovo je zapravo nešto što nisam očekivao da može da se dogodi“, rekao je Marej.

On je čestitao Djokoviću na uspešnoj sezoni.

„Čestitam Novaku na sjajnoj godini. On je posle Rolan Garosa držao sva četiri gren slema. Osvojio ih je u kontinuitetu… Mislim da to dugo nećemo videti u ovom sportu“, rekao je Marej.

Prvi teniser sveta dodao je da ne bi mogao da ostvari dobre rezultate bez podrške tima.

„Ovo ne bih mogao bez mog tima, moje porodice, podneli su dosta žrtve zbog moje karijere“, kazao je Marej.

Beta

1 Comment on "TAKO SE PONAŠA PRAVI ŠAMPION: Đokovićeva izjava posle poraza pokazala koliko je veliki!"

  1. i dalje mislim da je mec protiv Mareja bio najgore izdanje Noletovo u poslednjih godinu dana.Marej je veliki radnik, ali osim snage i uvežbanosti nema mnogo šta da pokaže.Dolazi idući ciklus videćemoHoće li se Nole manuti vceganske ishrane, jer očito nema potrebnu misicnu masu a stim dolazi i sve ono šzto smo navikli da gledamo od njega.Da je ušao ofanzivnije u meč sa Marejem, na sve ili ništa
    bilo bi bar junački i u Srpskom maniru.Posle Nišikorija koji je imao protiv Mareja dve meč lopte,očekivali smo sve samo ne onu mlaku igru sa najvcećim brojem grešaka koje je Nole ikada napravio u jednm meču.

Comments are closed.