FENER NA -34 U VITORIJI: Baskonija uništila skupoceni tim Željka Obradovića!

Košarkaši Baskonije napravili su veliko iznenađenje u šestom kolu Evrolige. Španski klub je na svom terenu brutalno deklasirao Fenerbahče sa neverovatnih 86:52.

Baskonija je tako stigla do četvrtog trijumfa, dok je Fener upisao i drugi poraz u nizu.

Veliku borbu videli smo samo u prvoj četvrtini, koju je domaćin rešio u svoju korist sa 17:13. Posle toga, na terenu je postojala samo jedna ekipa. Baskonija je odigrala sjajnu drugu četvrtinu, u kojoj su ubacili 27 poena, a primili samo 13. Na poluvremenu je bilo 41:24.

U drugom poluvremenu očekivala se dosta bolja igra Fenera, ali smo na parketu gledali potpuno drugo stanje stvari. Baskonija je nastavila da trpa koš gostiju iz Turske, a razlika je neprestano rasla iz minuta u minut, pa je na kraju perioda španski tim imao vođstvo od +27, 67:40. Ekipa Željka Obradovića, koja je i ovu utakmicu igrala bez Bogdana Bogdanovića, nije se opasuljila ni u poslednjih 10 minuta. Baskonija je i ovu četvrtinu rešila u svoju korist, ovoga puta sa 19:12, pa je na kraju bilo ubedljivih +34, 86:52.

Domaći košarkaši su sjajno rasporedili poene, Šejn, Barnjani i Vojtman su postigli po 13, a dvocifren je bio i Jaka Blažič sa 11. Fener je bio toliko očajan da ni jedan košarkaš skupocene ekipe Željka Obradovića nije imao dvocifreni učinak, najmanje loši bili su Judo i Dikson sa 8 poena. Nikola Kalinić ubacio je jedan manje,

Baskonija je tako posle pobede nad Zvezdom u Beogradu upisala i drugi trijumf u nizu, pa se tim Sita Alonsa sada nalazi na visokoj trećoj poziciji sa skorom od četiri pobede i dva poraza. Fenerbahče ima isti skor pobeda i poraza kao i večerašnji rival, ali se zbog lošije koš razlike nalazi tek na sedmom mestu. Željko Obradović će sigurno žestoko kazniti svoje skupocene zvezde.

U narednom kolu Baskonija gostuje u Milanu, dok Fener putuje u Tel Aviv, gde ga čeka Makabi.