BITKA ZA RUSIJU: Osmica nemilosrdnih Nemaca, Englezi pregazili Škote, Francuzi tek posle preokreta pobedili Švedsku (VIDEO)

Od 20:45 odigrano je devet mečeva četvrtog kola kvalifikacija za SP u Rusiji 2018. godine.

Krenimo redom.

U jedinom meču grupe A, Francuska je posle preokreta savladala Švedsku na Sent Deniju, sa 2:1. Posle prvog poluvremena golova nije bilo, a Trikolori su igrali poprilično loše. Šveđani su do iznenadnog vođstva došli golom Forsberga iz slobodnog udarca i očajne reakcije Uga Lorisa. Igrao se 55. minut. Ipak, samo tri minuta kasnije, Paje je sjajno centrirao, a Pogba zakucao loptu glavom za izjednačenje. Nije dugo trebalo Francuzima da stignu do potpunog preokreta. U 65. minutu Paje je iskoristio lošu reakciju golmana gostiju, i tako postavio konačnih 2:1. Utakmicu je sjajno odsudio srpski arbitar, Milorad Mažić.

Grupa C donela nam je ubedljivu pobedu svetskog šampiona. Nemačka je na gostovanju San Marinu slavila sa neverovatnih 8:0. Ekipa Joakima Leva bez nekoliko bitnih igrača, nije imala milosti prema nejakom rivalu. Panceri su posle prvog poluvremena vodili 3:0, golovima Kedire, Gnabrija i Hektora. Još raspucanije su Švabe bile u drugih 45 minuta. Gnabri je postigao još dva gola, Hektor se takođe ponovo upisao u listu strelaca, a videli smo i pogodak Volanda, kao i autogol Stefanelija.

Severna Irska je lagano savladala Azerbejedžan Roberta Prosinečkog sa 4:0. Ostrvljani su pitanje pobednik rešili već u prvom poluvremenu, kada su golovima Lafertija i Mekolija poveli sa 2:0. U drugih 45 minuta postigli su još dva pogodka, strelci su bili Meklaflin i Brant.

Češka je konačno upisala pobedu, Učesnik Evra u Francuskoj je na svom terenu bio bolji od Norveške sa 2:1. Česi su preko Krmenčika i Žmrhala stigli do prednosti od 2:0, a počasni pogodak za skandinavce dao je King u samoj završnici utakmice.

U grupi E, Poljska je u derbi meču pobedila Rumuniju u Bukureštu sa ubedljivih 3:0. Grosicki je goste doveo u vođstvo u 11. minutu. Na drugi gol čekali smo tačno 72. minuta, kada je pogodio Levandovski. Isti igrač je postavio i konačnih 3:0 u prvom minutu nadoknade vremena.

Danci su posle neočekivanog poraza od Crne Gore ubedljivo savladali Kazahstan u Kopenhagenu sa 4:1. Dva gola u drugom trijumfu domaćina postigao je Eriksen, a po jednom su se u strelce upisali Kornelijus i Ankersen. Jedini strelac za goste bio je Sujumbajev.

I na kraju stižemo do grupe F, u kojoj su Englezi u ostrvskom derbiju pregazili Škotsku sa 3:0. Gordi Albion je stigao do prednosti golom Staridža u 24. minutu. Na 2:0 povisio je sve bolji Adam Lalana u 50. minutu. Poslednji pogodak na utakmicu, za konačnih 3:0 delo je Kejhila u 61. minutu.

Slovenija je teže nego što se očekivalo savladala Maltu u gostima, bilo je 1:0. Jedini gol postigao je Verbić na startu drugog poluvremena.

Slovačka je na svom terenu ubedljivom pobedom od 4:0 prekinula sjajan početak Litvanije. Slovaci su pitanje pobednika rešili već u prvih 36 minuta, kada su golovima Nemeca, Kučke i Škrtela stigli do nedostižne prednosti od 3:o. U drugom poluvremenu konačan rezultat postavio je Marek Hamšik.