MESI: Ovo je udarac, moramo da se ujedinimo i izađemo iz ovih g…..!

Fudbaler Argentine Lionel Mesi rekao je danas da njegova ekipa mora da se ujedini i da zajedno izadje iz teške situacije posle ubedljivog poraza od Brazila u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Brazil je prošle noći pobedio Argentinu u Belo Horizonteu sa 3:0. Golove za pobednički tim postigli su Filipe Kutinjo, Nejmar i Paulinjo.

Reprezentaciji Argentine je to četvrti uzastopni meč bez pobede u južnoameričkim kvalifikacijama, a u duelu protiv Brazila nije joj pomogao ni povratak Mesija u nacionalni tim.

„Ovo je udarac. Nismo očekivali ovakav rezultat. Do prvog gola smo čak bili i dobri… Moramo da se ujedinimo i izadjemo iz ovih g…. Moramo da budemo jaki i ujedinjeni kao nikada do sada. Sve je na nama“, rekao je Mesi.

Brazil, predvodjen selektorom Titeom, sigurnim korakom ide ka šampionatu u Rusiji. Ta selekcija je prva na tabeli južnoameričkih kvalifikacija sa 24 boda, odnosno ima bod više od drugoplasiranog Urugvaja, a šest više od Kolumbije.

Argentina je, na drugoj strani, u veoma teškom položaju pošto je šesta na tabeli sa 16 osvojenih bodova.

Naredni protivnik Argentine je Kolumbija.

„Ako pobedimo Kolumbiju, ponovo ćemo ući u borbu za vrh tabele. Sve reprezentacije su veoma blizu… Ali, moramo mnogo toga da promenimo kako bismo pobedili Kolumbiju“, rekao je Mesi.

Selektor Argentine Edgardo Bauza i dalje veruje da njegova ekipa sve drži u svojim rukama.

„Za tri dana imamo novu utakmicu. Znamo da kvalifikacije zavise od nas“, rekao je Bauza.

Selektor Brazila Tite naveo je da nije očekivao ubedljivu pobedu protiv Argentine.

„Rezultat je iznad očekivanja. Ali, sve je bilo lakše nakon prvog gola kada je Argentina morala da otvori. Smanjili smo prostor Mesiju i to je bilo najvažnije“, rekao je Tite.

Beta