KATALONCI PREOKRENULI U ANDALUZIJI: Barsa pobedila Sevilju, Mesi postigao 500. gol (VIDEO)

Fudbaleri Barselone su posle preokreta upisali pobedu na teškom gostovanju Sevilji, bilo je 2:1.

Ovim trijumfom ekipa Luisa Enrikea zadržala je priključak za vodećim Realom, pa se i dalje nalazi na drugom mestu sa dva boda manje od najvećeg rivala.

Domaći fudbaleri su sjajno ušli u utakmicu. Već u prvom minutu Vijeto je zapretio, ali je Ter Štegen bio na mestu. Ipak, u 15. minutu golman Barselone bio je savladan. Vitolo je sjajno iskoristio asistenciju Sarabije i doveo svoj tim u vođstvo.  Nastavio je tim Horhea Sampaolija sa dobrom igrom, pa je ubrzo Vijeto imao još jednu dobru šansu, ovoga puta šut je završio pored gola. Barselona je do kraja poluvremena stigla do izjednačenja. Argentinac je sa svoje polovine započeo akciju Blaugrane, koju je završio preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca. Ovo je Mesiju bio 500. gol za klub sa Kamp Noa. Rezultatom 1:1 otišlo se na odmor.

Za razliku od prvog poluvremena, Barselona je u nastavku bila bolji rival. Posle nekoliko propuštenih šansi, Luis Suarez je osmim golom u Primeri ove sezone postavio konačnih 2:1. Mesi je sjajno povukao loptu i u pravom trenutku dodao do Urugvajca, koji je pronašao put do mreže za preokret Katalonaca. Igrao se 61.minut. Do kraja meča golova nije bilo, i ako su oba tima nekoliko puta bila u dobroj situaciji pred golom protivnika.