SJAJNA PREDSTAVA CRNO-BELIH: Partizan samleo Novi Pazar u Humskoj (VIDEO)

Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu Novi Pazar sa 4:0, u utakmici 15. kola Super lige Srbije i vratili se na drugo mesto na tabeli.

Partizan je poveo u 25. minutu golom Marka Jankovića, vodjstvo je povećao Alen Stevanović u 37, treći gol postigao je Uroš Djurdjević u 54. minutu, a konačan rezultat postavio je Petar Djuričković u 84. minutu

Crno-beli su posle 10. prvenstvene pobede drugi na tabeli sa 32 boda, koliko ima i trećeplasirana Vojvodina, dok je Crvena zvezda prva sa šest bodova više. Novi Pazar je poslednje četiri utakmice bez pobede i zauzima 14. mesto sa 12 bodova.

Partizan je od početka utakmice imao više loptu u svom posedu i nekoliko poluprilika, a prva prava je stigla u 25. minutu.

Alen Stevanović je prošao po levoj strani i ubacio loptu na peterac, a na drugoj stativi se sjajno snašao Janković i postigao svoj prvi gol u crno-belom dresu.

Izabranici Marka Nikolića su u 37. minutu duplirali prednost, a posle asistencije Stevanović se upisao u strelce. Ponovo je akcija išla po levoj strani, Stevanović i Nemanja Miletić su razmenili dupli pas a Stevanović je postigao gol za slavlje oko 3.000 navijača na stadionu u Humskoj.

Partizan je imao inicijativu i u nastavku, prvo je Janković pogodio stativu u 47. minutu, a treći gol postigao je u 54. minutu. Centrirao je Janković sa desne strane, a loptu je glavom zahvatio Djurdjević i poslao je u mrežu. U prvom trenutku nije bilo jasno ko je postigao gol, pošto je pored Djurdjevića bio i Valeri Božinov, koji je pokušao da zahvati loptu nogom i posle gola počeo da se raduje. Ubrzo je dilema razrešena i gol je pripisan Djurdjeviću.

Četvrti gol u 84. minutu postigao je Petar Djuričković, koji je sa dvadesetak metara snažno šutnuo i poslao loptu u mrežu, samo nekoliko minuta pošto je ušao na teren.

Posle toga Novi Pazar je imao dve šanse, preko Aleksandra Djokovića i Envera Alivodića, ali je oba puta dobro odbranio golman domaćih Filip Kljajić.

Posle utakmica 15. kola sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Beta