PORAZ LOŠE ZVEZDE: Baskonija slavila u Kombank Areni

Košarkaši Crvene Zvezde doživeli su treći poraz u Evroligi. Ekipu Dejana Radonjića je u Kombank Areni savladala Baskonija sa 70:63.

Crveno-beli su odigrali jednu od najlošijih utakmica u sezoni. Španska ekipa je, osim početnog vođstva Zvezde od 1:0, bila u prednosti tokom čitave utakmice.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Gudurić sa 12 poena, Simonović je ubacio jedan manje. Ekipu Baskonijje predvodili su Boboa i Larkin sa po 16 koševa, Vojtman je dodao 11.

U narednom kolu naš šampion gostuje ekipi Uniksa, dok Španci imaju težak zadatak protiv Fenera na svom terenu.

TOK MEČA:

Baskonija je odlično ušla u utakmicu, posle počete prednosti Zvezde od 1:0, Španci su ubrzo stigli do +6, 10:4. Zveza je preko Mitrovića i Dangubića uspela da se vrati u egal, ali su gosti do kraja četvrtine ponovo uspeli da se odlepe, posle nekolilo vezanih grešaka našeg tima. Blažić je vezao pet poena, pa se na pauzu pred drugu četvrtinu otišlo sa vođstvom Baskonije 22:15.

Zvezda je na samom startu druge deonice poenima Jovića i Gudurića smanjila razliku na pet, ali kao i u prvoj, usledio je dobar period igre Baskonije. Španci su olako stekli prednost od 10 razlike, 29:19.  Do kraja poluvremena oba tima imala su periode nešto bolje igre, pa se na odmor otišlo vođstvom gostiju od 37:28.

Drugo poluvreme Zvezda je počela sa mnogo više energije. To je donelo mini seriju i trojku Simonovića za 40:33, ali su crveno-beli pri tom rezultatu propustili da poentiraju u tri vezana napada i gosti su vratili dvocifrenu prednost.

Zvezda jeste igrala loše, ali se nije predavala, posle vođstva Baskonije od 51:39 u 37. minutu, naš tim je za samo 120 sekundi uspeo da uhvati priključak i smanji na 53:48.

Gudurić i Simonović pokrenuli su ekipu trojkama, usledila je i trojka Dženkinsa, pa je Zvezda ponovo bila u igri. Ipak, posle tajm-auta gosti su dobili lagana slobodna bacanja i okončali su treću deonicu serijom 6-0 (59:48).

Gudurić i Simonović nisu se mirli sa porazom, pa su povukli početkom poslednje četvrtine. Zvezda je igrala odlično u tom periodu, pa je posle poena Simonovića u 35. minutu prišla na samo -5 (66:61). Nije ipak osim Simonovića i Gudurića bilo još mnogo raspoloženizh igrača u domaćoj ekipi, pa je Baskonija ponovo odgovorila 69:61. Usledio je novi pokušaj Zvezde da se u potpunosti vrati. Prišli su crveno-beli na -6 (69:63) na tri minuta do kraja, ali kao i u nekoliko navrata pre toga, nisu mogli do potpunog preokreta i Baskonija je slavila.